Magazin > Odnosi in prosti čas
1379 ogledov

Tako rešite star par umazanih nogavic

Nogavice Profimedia
Kristalna soda dokazano vrača perilu nazaj belino. Učinkovita je tudi proti najbolj trdovratnim madežem.

Večina ima v svojem predalu vsaj en par umazano belih nogavic. Kar je na začetku lep in svež par belih nogavic, na koncu neizogibno izgubi svoj sijaj. Čeprav mnogi za odstranjevanje tovrstnih madežev posežejo po belilu, lahko to pogosto povzroči nepopravljivo škodo.

Namesto tega express.co.uk poroča o naravnem sredstvu za odstranjevanje madežev, ki pomaga tudi pri beljenju nogavic. Neka mama je odkrila način, kako sinove stare bele nogavice spraviti nazaj v prvotno stanje.

 

Kristalna soda

Nogavice nosimo vsak dan, zaradi česar se zelo hitro obrabijo. Sčasoma se lahko obarvajo, kar je izjemno težko odstraniti. Za odstranjevanje tovrstnih madežev ljubitelji čiščenja predlagajo uporabo kristalne sode. Sharon Stoddart je tako svetovala: "Čez noč nogavice namočite v raztopini kristalne sode, nato pa jih naslednji dan operite kot običajno."

nogavice | Avtor: Pixabay Pixabay
Sarah Cook je pa zapisala, da sama sodo uporabi v umivalniku, preden se loti čiščenja, saj je tako sam postopek bolj učinkovit. Dodala je še, da občasno doda tudi malo belilnega pralnega praška, če je to le potrebno.

Preden date nogavice v pralni stroj, se lahko trdovratnih madežev lotite tudi z zobno ščetko. Če pa madeži ne gredo ven, pa lahko sodo date tudi neposredno v pralni stroj, kar je izjemno učinkovito za belo perilo.

Kristalna soda se že nekaj let uporablja za čiščenje oblačil in pomaga pri odstranjevanju madežev. Najbolje je, da jo uporabite, preden operete perilo.

Postopek

Oblačila za vsaj eno uro namočite v umivalnik ali vedro, napolnjeno z vročo vodo in skodelico kristalne sode. Nato pa dajte oblačila v pralni stroj.

soda bikarbona | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Če pralnemu prašku dodate žlico sode, boste tako povečali učinkovitost čistilnega izdelka. Na oblačilih ne bo več vidnih madežev, bila pa bodo tudi mehkejša in svetlejša. Kristalna soda je znana tudi po svoji priročni sposobnosti mehčanja vode. Za tiste, ki živijo na območju, ki je znano po trdi vodi, bo dodajanje kristalne sode perilu pripomoglo k učinkovitejšemu delovanju detergenta.

Razlog za to je, da tako detergent ne rabi več sam mehčati vode, ampak samo čisti oblačila.

Fit babica 64-letnica Zdravje Babica delila nasvete, kako je prišla do izklesanega telesa spanje, par, postelja Nogavice Zdravje Z ali brez – kaj to pove o vašem značaju?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.