Magazin > Odnosi in prosti čas
42820 ogledov

Pozabite na kis, tako najceneje in najbolje očistite pralni stroj

ženska, pralni stroj Profimedia
Čeprav mnogi za čiščenje pralnega stroja uporabljajo kis, lahko le ta poškoduje stroj.

Sprva se morda sliši malo nenavadno, da očistite stroj, ki čisti vaša oblačila. Ko pa malo razmislite o tem, ima to kar precejšnji smisel. Sami se tudi ne bi kopali ali umivali v umazani kadi ali tušu, zato poskrbite, da je tudi vaše perilo oprano na najboljši možen način. S pravilnim čiščenjem pralnega stroja boste preprečili nastanek plesni, slabega vonja in uničenje oblačil. Poleg tega lahko z rednim čiščenjem preprečite, da se stroj pokvari.

Kristalna soda namesto kisa

Ena izmed uporabnic na Facebooku je dejala, da ji je serviser zaupal najboljši način za čiščenje pralnega stroja. "Rekel je, da je kristalna soda najučinkovitejši izdelek za čiščenje stroja. Enkrat na mesec vrzite polovico skodelice sode v boben in vključite vroče pranje," je zapisala ter dodala, da jo je opozoril, naj se izogiba kisu, saj ta lahko čez čas poškoduje gumijasto tesnilo.

Pralni stroj | Avtor: Profimedia Profimedia
Mnogi so se strinjali z navedenim, in čeprav lahko kis poškoduje pralni stroj, so strokovnjaki za čiščenje dejali, da je uporaba kisa v redu, dokler ne pretiravamo z njo.

 

"Če vsak dan perilu dodajate ogromne količine kisa, bodo začeli tesnili razpadati," so opozorili. "S tem mislimo, da pretirana uporaba kisa začne kvariti enega najpomembnejših delov pralnega stroja – del, ki preprečuje puščanje iz naprave." Poleg tega lahko kis še poškoduje cevi, ki povezujejo napravo.

soda bikarbona | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Kristalna soda je tako popolna alternativa za čiščenje pralnega stroja, saj učinkovito odstranjuje maščobo, umazanijo, prav tako pa  tudi mehča vodo. "Vsakič, ko začne vaš pralni stroj nekoliko zaudarjati, dodajte kristalno sodo v predal za detergent in vklopite vroče pranje."

"To bo pomagalo uničiti bakterije in odstraniti morebitno nakopičeno umazanijo, ki se je tam nabrala čez čas. To lahko storite vsake štiri do šest tednov, da zagotovite, da je vaš pralni stroj ves čas čist."

Predlagali so uporabo približno 500 gramov kristalne sode za najboljše rezultate. Tako bodo pralni stroji dlje časa videti čisti, prav tako bodo tudi sveže dišali.

Sporočilo za brisalci Tega res ni pričakoval Svet Za brisalci ga je pričakalo nevsakdanje sporočilo Spanje Tu je odgovor Zdravje Zakaj se nenadoma stresemo, ko zaspimo?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.