Magazin > Odnosi in prosti čas
2561 ogledov

Tako bo vaše perilo vedno popolno oprano in dišeče!

perilo Žurnal24 main
Triki, ki jih je vredno upoštevati …

Perilo po pranju ne diši

Ta težava nastane, če se v bobnu naselijo bakterije, zato je zelo pomembno, da se pralni stroj dobro posuši, preden ga zaprete. Prav tako lahko težavo rešite tako, da perilo obesite takoj, ko se opere in ga ne puščate v bobnu. 

Brisače smrdijo tudi po pranju

Se vam dogaja, da se brisače nikakor ne znebijo vonja po zatohlem? Te težave se znebite tako, da v boben z brisačami dodate nekaj gospodinjske sode bikarbone in žlico vinskega kisa ter operete skupaj s praškom kot običajno. 

Rumeni madeži na belem perilu

Rumeni madeži na belem perilu so zelo trdovratni, a poskusite se jih znebiti tako, da perilo čez noč namočite v mešanico kisa in vode (1 : 5), nato pa perilo operite kot običajno. 

Pranje pisanega in črnega perila

Perilo vedno ločite, črno, belo in pisano. Za pranje črnega perila uporabljate za to namenjena pralna sredstva, ki preprečujejo, da bi perilo izgubilo barvo. Prav tako črno in pisano perilo ne operite na več kot 40 stopinjah, med pisano perilo pa lahko dodate posebne papirje, ki preprečujejo, da se bo perilo med sabo obarvalo. 

Sušenje perila pozimi

Pozimi lahko mokro perilo obesite zunaj na rahlih minus temperaturah. Perilo se namreč bolje suši pri suhem mrazu, saj hladen zrak vpije več vlage kot topel. Poskrbite le, da perilo zložite šele, ko je popolnoma suho. 

Vzdrževanje pralnega stroja 

Poskrbite, da boste redno čistili vse notranje plastične dele pralnega stroja, saj se zaradi ostankov pralnih sredstev lahko zaredijo bakterije, zaradi česar perilo tudi po pranju ne bo lepo dišalo. Prav tako naj bo boben vedno suh, preden zaprete stroj. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice