Magazin > Odnosi in prosti čas
1684 ogledov

V Kamnik na jazz, burger in domače pivo

okusi Kamnika
1/8
Anže Petkovšek Okusi Kamnika - kulinarični dogodek v Kamniku.
V majhen kamniški park na razvajanje brbončic in ležerno druženje ob zvokih dobre glasbe.

Trend ulične kuhinje je navdušil tudi v starem mestnem jedru Kamnika. Domačini so se že navadili, da so petkove večerje rezervirane v parku Evropa, kjer se med 17. in 22. uro med ogromnimi drevesi odvijajo kamniški kulinarični večeri.

Lokalni ponudniki dobre jedače in pijače obiskovalcem nudijo njihove najbolj izbrane jedi. Obiskovalci se lahko ob sladkih in slanih dobrotah odžejajo tudi z domačimi limonadami, vini in pivi lokalnih pivovarn. Ker je park majhen, prireditev ohranja neko posebno intimnost, kamor lahko zaidejo tako mlajši kot tudi starejši, zaljubljeni pari, mlade družine in tudi lastniki psov. Klopi, ogromne družinske gugalnice in odeje kar vabijo po sporščenem petku ob dobri družbi.

Da pa je vzdušje še boljše, je poskrbljeno tudi za glabo. Vsak petek namreč gostijo različne glasbenike, ki s svojimi repertoarji sproščajo množico in ustvarjajo prav posebno poletno atmosfero.

okusi Kamnika | Avtor: Anže Petkovšek Okusi Kamnika - kulinarični dogodek v Kamniku. Anže Petkovšek

Jazz, domače pivo in vegi burger

Na tretjem kulinaričnem večeru so lahko obiskovalci uživali ob različnih dobrotah – na voljo so bile specialitete prve arabske restavracije v Kamniku, dobrote domačin kamniških gostiln, na svoj račun pa so prišli tudi vegetarijanci in ljubitelji malih pivovarn. Za vse tiste, ki jim glavna jed ni bila dovolj, pa je vsak ponudnik poskrbel tudi za sladico.

Absolutni hit med sladicami je bila sladka polenta z gozdnimi sadeži, čokolado in lešniki ali esenco terana. Poskrbljeno pa je bilo tudi za najmlajše – sladoled, palačinke in otroška limonada. Med sladkanjem in srkanjem mrzle pijače pa so obiskovalci uživali ob lahkotnih zvokih skupine Soul, jazz in jaz.

okusi Kamnika | Avtor: Anže Petkovšek Okusi Kamnika - kulinarični dogodek v Kamniku. Anže Petkovšek
5 kulinaričnih večerov: Kratko, a sladko

Kamničani so nad novostjo v domačem kraju očitno več kot navdušeni, ena redkih opazk številnih obiskovalcev pa je bila: "Ravno navadili se bomo, pa bo konec." Prvotno naj bi sicer prireditev potekala samo štiri petke v juliju, a so se glede na dober odziv, na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik odločili, da pripravijo še en kulinarični večer in sicer 4. avgusta.

"Veseli smo, da so obiskovalci prireditve zadovoljni. Ker pa smo v teh tednih slišali veliko pohval ter bili deležni veliko povpraševanja, zakaj takšni večeri samo julija, smo se odločili, da pripravimo še en dodatni večer. Zato ne samo vsak petek v juliju, ampak tudi prvi petek v avgustu od 17ih dalje vljudno vabljeni v Park Evropa Glasbeni gost pa naj zaenkrat še ostaja skrivnost," pravi direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Božena Peterlin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.