Magazin > Odnosi in prosti čas
3019 ogledov

Zakaj žgečkljiva sporočila lahko škodijo vezi?

pametni telefon mobilni telefon Profimedias
Žgečkljiva sporočilca med partnerjema lahko delujejo vzpodbudno, raziskave so vendarle pokazale drugačno sliko.

Strokovnjaki univerze v Alberti so odkrili, da pošiljanje žgečkljivih sporočilc, tako imenovani sexting, lahko negativno vpliva na vezo, piše The Independent.

V raziskavo so vključili 615 ljudi in prišli do presenetljivih ugotovitev. Študija je pozala, da od časa do časa sporočilo v smislu "kaj imaš na sebi?" lahko začini odnos in da partnerji, ki si občasno pošiljajo takšna sporočila bolj uživajo v spolnosti.

Hrati pa je študija vendarle pokazala, da pogosto pošiljanje seksi sporočil lahko nakazuje, da v vezi nekaj ne štima.

seks Magazin Vprašanje, ki ga o seksu najpogosteje postavljajo moški

Glede na podatke študije se osebe, ki si pošiljajo takšna sporočila, pogosteje s partnerjem prepirajo, v manjši meri so predani odnosu in so v svojo vezo nesigurni. Osebe, ki si pošiljajo številna seksi sporočila, so v veliki večini odgovarjale, da v številnih ozirih v vezi niso zadovoljne.

Kot meni avtor študije Adam Galovan se pošiljatelji takšnih sporočil bolj osredotočajo na spolni del odnosa, medtem ko ostala področja zanemarjajo.

Raziskava je prav tako pokazala, da sodobna tehnologija ni naklonjena takšnim parom, saj se njihova interakcija dogaja preko mobilnega telefona ali računalnika, v živo pa v veliko manjši meri. Takšne osebe zanemarjajo druženje, pogovor in zbliževanje preko dotikov.

seks Magazin To so stvari, ki jih moški med rjuhami sovražijo

Galovan meni, da ravno odvisnost s tehnologijo takšnim parom v veliki meri škodi. "Ti ljudje želijo dober odnos doseči brez vloženega časa, brez komunikacije, poslušanja in skupnega preživljanja časa."

Prepričan je, da bi si takšni pari naredili največjo uslugo, če bi svoje mobilne telefone ugasnili, sedli in se pogovorili. "Morda je staromodno, a deluje. V ljubezni ni krajših poti!"

mobilni telefon | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.