Magazin > Odnosi in prosti čas
1773 ogledov

Zato morate svojega moškega pustiti na pijačo s prijatelji

moški večer
Ja, draga dekleta, tudi bari imajo svoje prednosti.

Nekaj praznikov je za nami, nekaj pred nami, zato ni boljšega časa za druženje s prijatelji. Poskrbite, da boste popili kuhano vino s prijatelji in pri tem poskrbeli, da ne boste le privesek svojemu partnerju ali partnerici.

Na britanski univerzi Oxford so naredili raziskavo prav o tem. Prišli so do zaključka, da je psihično zdravje moškega veliko boljše, če se druži s svojimi prijatelji kot pa če jih zapostavlja in misli samo na svoje dekle, ženo. Raziskovalci pravijo, da je priporočljivo, da se moški s svojimi prijatelji dobijo na pijači vsaj dvakrat tedensko. Socialno življenje moške dela manj živčne, poleg tega pa je manj možnosti, da bi zboleli.

Pa še nekaj so odkrili. Moški, ki ima aktivno socialno življenje, postane bolj radodaren. Torej draga dekleta, če si s svojim partnerjem želite kaj doseči, ga v kaj prepričati, ga najprej pošljite na pijačo s prijatelji, piše Telegraf.

"Nekatere veze se lahko okrepijo, če moški prakticirajo 'moško druženje' ob petkih zvečer. Pa naj bo to športno udejstvovanje ali samo druženje v baru," je pojasnil Robin Danbar, zaposleni na Oxfordu, ki je sodeloval pri raziskavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice