Oglaševanje
5489 ogledov

Ali lahko sami ugotovite, ali imate raka prostate ali ne

Depresija
Na srečo večina teh težav ni rakavih ... Kako pa lahko res potrdite ali gre za raka, ki je v povprečju kriv za 376 smrti Slovencev letno?

Mesec november oziroma movember je namenjen moškim in njihovi moškosti. Zato je zdaj pravi čas, da se informirate o težavah povezanih z moško spolno žlezo oziroma prostato, ki povzroča predvsem težave z uriniranjem.

Prepoznajte prave znake

Izjemno pomembno je, da znate prepoznati znake, ki kažejo na težave s prostato.

Simptomi so lahko pogosto uriniranje, tudi ponoči, daljše kapljanje po opravljani mali potrebi, občutek nepopolno izpraznjenega mehurja, težak pričetek uriniranja, šibak curek in prekinjajoč curek urina.

Če opazite težave, morate nujno poiskati vzroke zanje. Na srečo večina težav s prostato ni rakavih in so nenevarne. Praviloma nastanejo zaradi povečane prostate ali pa vnetja prostate oziroma prostatitisa.

 

Kako pa lahko brez dvoma ugotovite, ali gre za raka ali ne? Ker so simptomi praktično enaki, brez pregleda pri zdravniku ne morete vedeti, kaj je vzrok težav s prostato. Tako brez zdravnika ne morete zagotovo vedeti, ali gre za vnetje, rakavo obolenje ali najpogosteje nenevarno povečanje prostate.

Prav je, da vas zdravnik redno spremlja pri težavah s prostato. Če na pregledu še niste bili, težave pa so se pričele pojavljati, obiščite zdravnika čim prej.

Kaj pa bolečine v križu?

Pri tem pa večina ljudi sploh ne ve, da bolečine v ali blizu križa niso vedno posledica težav s hrbtenico. Če so višje, gre lahko za težave z ledvicami, če so nižje, sta lahko prizadeta prostata ali sečni mehur.

Težavam z uriniranjem torej ne botruje le prostata, lahko gre tudi za težave z mehurjem.

Učinkovitost je res dokazana

V Sloveniji lahko že kupite registrirano zdravilo Prostasan, ki bo pomagalo pri težavah, ki jih imate zaradi povečane prostate. Dobra novica je, da res pomaga in zdravi in je preverjeno učinkovito. Ne more preprečevati ali zdraviti rakavih obolenj. Učinkovito je pri težavah benignega, torej nenevarnega povečanja prostate.

 | Avtor: Farmedica Farmedica
Čeprav je zdravilo naravno, to ni prehransko dopolnilo. "Prehransko dopolnilo ima funkcijo dopolnjevanja redne prehrane. Po domače rečeno, pomaga nam pri ohranjanju zdravja. Pri zdravilu pa pričakujemo zdravljenje nekega bolezenskega stanja, ampak tudi preprečevanje bolezni," pojasnjuje direktor Farmedice Robert Terčelj Schweizer, ki v Sloveniji med drugim prodaja zdravila A. Vogla. Pravi, da se nam lahko zdi na prvi pogled ohranjanje zdravja ali pa preprečevanje bolezni isto: "Pa ni. Ohranjanje zdravja na primer pomeni, da zagotavljam organizmu hranila, ki jih potrebuje za normalno delovanje. Če pa želite aktivno preprečevati bolezen, je drugače."

Pred nakupom preverite

Na isti polici v lekarni boste torej našli prehranska dopolnila, morda celo iz enakih rastlin kot jih vsebuje prostasan, ki pa nimajo dokazane kakovosti, učinkovitosti in varnosti, kot to velja za zdravila. Pomembno je torej ločiti, kdaj želimo kupiti hrano in kdaj potrebujemo učinkovit pristop, ki ga omogoča naravno zdravilo Prostasan.

Narava nam tako v obliki Voglovih farmacevtskih kapsul Prostasan zagotavlja preverjeno učinkovino. Je registrirano zdravilo, ki ga je potrdila slovenska Javna Agencija za zdravila in medicinske pripomočke.

Pred kratkim so bili objavljeni tudi izsledki klinične študije, ki so jo s tem zdravilom izvajali v treh uroloških klinikah v Sloveniji. Ključne ugotovitve slovenskih urologov so bile, da je zdravilo izboljšalo pretok urina in uspešno zdravilo težave s prostato, izboljšalo kakovost življenja moških s težavami s prostato. Rezultati so bili po 12 mesecih še boljši. Po 6 mesecih so pacienti zdravilo dobro prenašali in brez resnih neželenih učinkov.

Nasvet švicarskega pionirja naravnega zdravljenja Alfreda Vogla: Malo potrebo opravljajte temeljito, izpraznite mehur do konca in ne na silo.

Organizem tako terapijo sodeč po raziskavi zelo dobro prenaša. Prostasan ne moti moške spolne funkcije.

Redno, daljše jemanje le ene kapsule Prostasana dnevno zmanjšuje pogosto opravljanje male potrebe, s tem nemoten spanec ponoči, lažje opravljanje male potrebe in odpravlja občutek neizpraznjenega mehurja.

Promo Oglaševanje Kaj lahko vi storite za zdravo prostato?