Magazin
12301 ogledov

Pahor napovedal "sankcije" tudi sinu

Zmaga Boruta Pahorja Anže Petkovšek
Predsednikov sin bo ostal brez te "ugodnosti".

"Ko greva v soboto v kino, si bo kokice sam kupil," je na Instagramu zapisal Borut Pahor. Takšna "sankcija" bo doletela njegovega sina Luko, ki je v sredo komentiral dogajanje, povezano s sankcijami proti Rusiji, ki jih sprejemajo države po zastrupitvi Sergeja Skripala. Predsednik je ob tem sicer dodal, da ima sin pravico javno kritizirati njegovo zunanjo politiko. 

Predsednik Pahor je včeraj izrazil mnenje, da bi morala Slovenija izkazati solidarnost z Veliko Britanijo ter izpričati enotnost EU in Nata. Mlajši Pahor pa meni drugače. "Nemudni izgon ruskih diplomatov bi bila neutemeljena poteza, ki bi nakazovala na brezglavo zunanjo politiko do vprašanja, ki sedaj zadeva le dve suvereni entiteti. Zgodnja vpletenost mednarodne skupnosti lahko le slednje po nepotrebnem zaostri," je tvitnil. 

Kasneje je Luka Pahor zapisal, da sankcije proti Rusiji že potekajo, nemuden izgon diplomatov pa po njegovem mnenju zahteva več dokazov. Rešitve je treba iskati tako, da se izkaže zavezanost do mednarodnih partnerjev v Natu in EU, ne da bi ohromili odnose z vzhodom. 

 

Komentarjev 10
  • nada16 09:32 26.oktober 2019.

    tako dobimo nesposobne politike in potem se sprašujemo za kaj nam ne gre in ne gre

  • Ptujčan123456789 19:38 31.marec 2018.

    Kaj res verjamete, da preračunljivi Borut tega ni naredil v dogovoru s sinom? Borut po tem mandatu odhaja v politično penzijo, kot predsednik države. Svojemu sinu pa odpira politična vrata na način, da s svojo neumno izjavo omogoči svojemu sinu, ...prikaži veču, da pokaže svojo strpnost, ki je sicer značilna za Boruta. Ta recept je Borutu omogočil, kljub oslarija, ki jih neprestano počne, politični obstoj. In to je recept, ki ga bo očitno uporabil tudi tamali......

  • Avatar Leon
    Leon 12:36 30.marec 2018.

    Predsednikov sin bo ostal brez te "ugodnosti"..........Borat se obnaša kot ,da je Slovenija pašaluk družine Boruta Pahorja ? To kar se gre Borat je sramotno za državljane , zato bi ga morali takoj odstaviti in poslati na opazovanje ! ........Luka ...prikaži veča Pahor proti očetu: nekoč mu je očital, da je pička, danes mu nasprotuje na Twitterju..............................https://reporter.si/clanek/slovenija/luka-pahor-proti-ocetu-nekoc-mu-je-ocital-da-je-picka-danes-mu-nasprotuje-na-twitterju-630504