Magazin
92 ogledov

Po mandarine na Neretvo

mandarine Shutterstock
Jesen prinaša trgatve, obiranja in degustacije.

Plodovi. Združite prijetno s koristnim: izlet z obiranjem grozdja ali drugega sadja. Pravo trgatev lahko 24. septembra doživite v Zavrhu v bližini Lenarta. Trgače bodo organizatorji razvozili po vinogradih, med trgatvijo pa jim bodo postregli tudi kosilo. Tisti, ki ne bodo odšli v gorice, bodo lahko pokušali kmečko hrano in pijačo, otroci pa se bodo lahko udeležili delavnice.

Na Neretvo po mandarine

Na nabiranje mandarin, ki se jih lahko do sitega najeste in jih tudi nesete domov, v dolino reke Neretve vabijo številne turistične agencije.

V Istro po olive

Na poti proti Neretvi nekatere agencije zavijejo še na Korčulo, kjer lahko v velikih oljčnih nasadih turisti obirajo olive. Te je mogoče od druge polovice oktobra do začetka decembra sicer obirati veliko bliže – v slovenski Istri, kjer boste denimo spoznali ročno obiranje oliv.

V Strunjan na kakije

Novembra bodo v Strunjanu pobirali zlata jabolka – kakije. Če se boste udeležili organiziranega izleta, vam bodo domačini predstavili kmetije in postopek obiranja teh sadežev, nato se boste v tem preizkusili sami, na koncu pa pokusili jedi iz kakija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.