Magazin
29 ogledov

Počitnice, na katerih se boste verjetno zredili

grčija Shutterstock
Na počitnice v Sredozemlju vas ne bodo spominjale le lepe fotografije, ampak tudi odvečni kilogrami. Države, v katerih se dopustniki najpogosteje zredijo, so namreč Ciper, Turčija in Grčija.

V Sredozemlju počitnice preživlja veliko gostov z vsega sveta, a tam poleg sončnih žarkov nanje prežijo tudi slastne pasti, piše Daily Mail. Dopustniki, ki v Grčiji ali na Cipru podležejo hitrim, a zelo slastnim kulinaričnim grižljajem, se po desetdnevnem počitnikovanju v povprečju domov vrnejo za kilogram in pol težji, tisti, ki počitnikujejo v Turčiji, naj bi se zredili za 1,3 kilograma, za le nekaj gramov manj pa se zredijo tisti, ki se na počitnice odpravijo na Portugalsko.

Poceni in okusno

Razlog za večji apetit naj bi bile privlačne cene. Večina sodelujočih v raziskavi, ki jo je naredila britanska potovalna agencija Thomas Cook, je navedla, da je na počitniških destinacijah hrana cenejša kot doma, v veliki večini pa je tudi okusnejša. Polovica sodelujočih je priznala tudi, da so na dopustu pridobljeni kilogrami posledica večjega uživanja alkohola, ženske pa naj bi se zredile zaradi tega, ker na dopustu ne telovadijo.

Hujšajo na Irskem

Nasprotno pa se tisti, ki počitnikujejo na Irskem, v Kanadi ali v Nemčiji, domov vrnejo lažji. Ženske naj bi na takšnem dopustu v povprečju izgubile približno en kilogram, moški pa malo več kot tri kilograme, za izgubo kilogramov pa naj bi bila kljub obilici piva kriva manj okusna hrana in "zahtevnejši" izleti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.