Magazin
36 ogledov

Pokukajte v snežni hotel

Ledeni hotel na Norveškem.
1/17
Fame Flaynet
Ljubitelji zime morate vsaj enkrat obiskati pravi snežni hotel in začutiti ledeni utrip Norveške. Tisti bolj zmrzljivi pa se po njem raje sprehodite iz toplega naslonjača.

Pozimi se Norveška spremeni v deželo snežnih hotelov. Najbolj znan je v mestecu Kirkenes, kjer snežna hotelska palača svoje sobe obiskovalcem ponuja od konca decembra pa vse do takrat, ko se sneg in led začneta topiti. Hotel je v celoti narejen iz ledenih in snežnih plošč, vsako sobo krasijo ledeni umetniški kipi, obiskovalce navdušuje romantična osvetljava, gotovo pa se vsem poleg spanja v ledeni sobi v spomin najbolj vtisne ledeni bar z ledenimi kozarci.

Ledena ali lesena postelja?

Nekateri snežni hoteli ponujajo spanje na snežnih posteljah, dobro oblazinjenih in prekritih s toplim živalskim krznom, ta, ki ga prikazujemo v galeriji, pa bolj udoben počitek ponuja na klasičnih lesenih posteljah, ki imajo iz ledenih ploskev narejen le okvir.

Čarobne noči

Za prav posebna doživetja morate hotel obiskati do 21 januarja, ko so na Norveškem noči čarobne, polarni sij pa najlepše viden.

In cene?

Primerne Norveški. Za nočitev z večerjo je treba odšteti okoli 330 evrov na osebo, ogled hotela s pijačo dobrodošlice pa vas bo stal malo manj kot 55 evrov na osebo. Če se boste želeli udeležiti tradicionalnega lova na rake in pozneje tudi slastne pojedine, boste za takšno doživetje odšteli okoli 200 evrov. Dveurni izlet s haskiji stane malo manj kot 190 evrov na osebo, za nočni potep s haskiji in ogled polarnega sija pa boste morali plačati okoli 260 evrov na osebo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.