Magazin
33 ogledov

Poletje v tujem jeziku

deklica, tabla, učenje Shutterstock
Poletnih jezikovnih tečajev se lahko otroci udeležijo doma ali v tujini.

Počitnice niso nujno čas lenarjenja, saj lahko otroci z obiskovanjem poletnega jezikovnega tečaja združijo prijetno s koristnim, obogatijo svoje znanje in spoznajo kopico novih prijateljev. Na voljo imate veliko različic tečajev.

Za najmlajše igralnice

Predšolski otroci se lahko udeležijo tečajev, prilagojenih njihovim željam in sposobnostim. Ure so krajše, snov pa je večinoma podana skozi igro in gibanje, pri čemer se otroci zabavajo in se jezika naučijo skoraj nevede. Za 20 ur takega tečaja boste odšteli okrog sto evrov.

Za osnovnošolce veliko

Poletni programi za otroke, ki že obiskujejo osnovno šolo, se zelo razlikujejo glede na stopnje predznanja, intenzivnost in način podajanja snovi; izbira je res zelo pestra. Tudi cene teh tečajev se začnejo pri približno sto evrih za 20 ur.

Starejši v tujino

Tako slovenske kot tuje agencije in jezikovne šole za starejše otroke in najstnike organizirajo tudi jezikovne tečaje v tujini. Ti so nekoliko dražji, saj boste zanje odšteli nekaj sto evrov (v ceno so všteti namestitev, hrana in prevoz), njihova prednost pa je predvsem ta, da je otrok obdan s tujim jezikom in zato od tečaja odnese veliko več, kot če bi se jezika učil iz knjig. Poleg tega je lahko to za otroka odličen prvi stik s samostojnostjo in spoznavanjem drugačnih, tujih kultur.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.