Magazin
24 ogledov

Pomoč za prihodnost

punčka, deklica Shutterstock
Z mesečno donacijo pomagate pri šolanju in vključevanju otrok v družbo.

Ljudi, ki bi bili pripravljeni biti botri socialno ogroženim otrokom, je letos zelo malo,” pravi Dado Kebe, koordinatorica programa botrstva pri društvu Humanitas. Sprva so na Humanitasu iskali botre za afriške otroke, že nekaj let pa izvajajo tudi slovensko različico botrstva. “Denar namenimo za plačilo malice, nakup športne opreme, plačilo zunajšolskih dejavnosti, letovanja, nakup mestne vozovnice, skratka za tisto, kar potrebuje otrok, nikakor pa denar ne gre denimo za plačilo položnic za elektriko,” razlaga Kebetova. Pri Humanitasu imajo trenutno 27 botrov za slovenske otroke.

Varovancev bo vse več

Pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je v projekt botrstva trenutno vključenih 455 botrov. Varovance predlagajo centri za socialno delo, šole, zdravstveni domovi in društva. “Varovancu botra dodelimo po naključnem ključu. Boter pozna starost in začetnico priimka, če pa želi in starši privolijo, se lahko z varovancem tudi poveže. Vedno pa ima pravico izvedeti, za kaj je šel denar,” razlaga Simon Ogulin z ZPMS. “Pričakujemo, da bo število otrok, ki bi potrebovali botrsko sponzoriranje, vse več, saj je vse več tudi prosilcev za pomoč,” dodaja.

Donacije lahko prekinete kadarkoli

Če želite postati boter, se obrnite na ZPMS ali društvo Humanitas. Mesečna vsota pri ZPMS je 30 evrov, pri Humanitasu pa 34 evrov za slovensko botrstvo in 22 evrov za botrstvo afriškemu otroku. Donacije lahko prekinete kadarkoli; želeno je, da društvo o tem prej obvestite.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.