Magazin
198 ogledov

Posvojite konja

konj Shutterstock
Tako kot pse, mačke in dihurje je možno posvojiti konje; lahko tudi na daljavo.

Trenutno skrbim za devet društvenih konj in enega svojega. Vsak je drugačen, vsak ima svoje želje in potrebe. Kadar kateri od njih najde nov dom, sem vesela zanj, hkrati pa me pri srcu stiska, ker se poslavlja od mene,” pove Natalija, oskrbnica konj v prehodnih boksih v Velenju.

Društvo za pomoč konjem (DPK) rešuje in oskrbuje zavržene in pomoči potrebne konje ter jim išče nove domove. Konji med drugim dokazano blagodejno vplivajo na človekovo duševnost, zato jih uporabljajo tudi pri terapijah. Ker DPK potrebuje sredstva za odkup, nastanitev, prevoz in hrano, bodo veseli tudi vaših donacij ali sponzorstev. Več informacij o konjih, ki jim lahko pomagate, najdete na spletni strani društva www.dpk.si.

Pred posvojitelji nikoli ne skrivam konjevih slabosti,” zatrdi Natalija, oskrbnica konj v Velenju. “Čeprav so bili še v tako slabem stanju, mi jih je vedno uspelo pozdraviti.


Posvojite na daljavo, sami določite znesek

Višino mesečnega zneska za posvojitev konja na daljavo določite sami. Tudi majhen prispevek, kot je 10 evrov na mesec, pomaga. Enega konja lahko na daljavo posvoji več ljudi, za mesečno oskrbo pa potrebuje okrog 120 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.