Magazin
63 ogledov

Povejkajte na domači vodi

vejaknje, wakeboarding Arhiv organizatorja
Danes se v vejkparku na Ptujskem jezeru postavlja svetovni rekord.

Mineva tretji teden, odkar so na Ptujskem morju, kot domačini imenujejo Ptujsko jezero, odprli prvi vejkpark pri nas – gre za park, ki vam z vlečnico, torej brez čolna, omogoča deskanje (vejkanje) in smučanje na vodi. Če vejkparka do zdaj niste obiskali, je danes dobra priložnost, saj boste lahko opazovali vodne vratolome navdušenca nad tem športom Borija Levskija, ki bo ob 16. uri "poskušal postaviti svetovni in Guinnessov rekord v slidanju na največjem plavajočem 'wakeboard rail slidu' na svetu, dolgem 110 metrov. Gre za plavajočo rampo iz lesene konstrukcije, postavljeno na stiropor," pojasnjuje Mateja Zajc iz Vejkparka Ptuj.

Zanimivo za začetnike

"Wakeboarding oziroma cable wakeboarding (deskanje na vodi z vlečnico) je primerno tudi za popolne začetnike, predvsem sistem, ki ga imamo v Vejkparku Ptuj, saj se vlečnica popolnoma prilagodi vožnji uporabnika – riderja. Če rider pade nekje na sredini poti, lahko upravljavec, ki ima nad vlečnico popoln nadzor, to ustavi, in uporabnik lahko vnovič starta iz vode. Prav tako je možna prilagoditev hitrosti med samo vožnjo glede na znanje in sposobnosti posameznika," razlaga sogovornica. "Začetnikom tudi brezplačno ponujamo desko (wakeboard), rešilni jopič in čelado – vse skupaj sestavlja obvezno opremo," dodaja.

Obetajo se poletni tečaji

"Še tekom poletja bomo pripravili tečaje za popolne začetnike, sicer pa upravljavec vlečnice že zdaj skrbi za varnost udeležencev in z začetniki opravi suho vajo, tako da jim ni težavno startati iz vode ali s plavajočega pontona. Dozdajšnje izkušnje z ljudmi, ki so se prvič srečali z wakeboardingom, so zelo dobre, saj je vsem uspelo startati v petih minutah," pove Zajčeva. Vse, kar potrebujete, so torej kopalke in brisača.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.