Magazin
25 ogledov

Pozitivna energija na delovnem mestu

Pozitivna energija, volja in zaupanje vase so temeljni gradniki uspešnega poslov Žurnal24 main
Pogosto se posledice psihičnega stresa kažejo tudi na fizični ravni in se ne pojavijo takoj, ampak se nalagajo in izbruhnejo, ko je mera polna. Zato je nujno ohraniti pozitivno energijo.

Vzroki za stres na delovnem mestu
Lovljenje rokov in ciljev, še posebej če niso realistični. To ima lahko za posledico občutek nemoči, razburjenost, odpor, frustracijo ali celo paniko. Preobremenjenost z delom ima lahko za posledico paniko, tesnobo ali pa občutek izkoriščanja. Slaba komunikacija s sodelavci in delo s problematičnimi ljudmi. Odgovornost, ki ji niste kos. Negotovo delovno mesto pa je sploh v zadnjem času eden izmed močnih dejavnikov stresa na delovnem mestu

Kradljivci energije
Svoje duhovno in duševno dobro počutje poskušajte ohraniti nedotaknjeno in se ne prepustite škodljivim vplivom okolice. Ljudem, ki vam črpajo energijo in vas navdihujejo s slabo voljo, ne dovolite, da bi vplivali na vas. V svoj osebni prostor spustite le sebi primerne sodelavce, z drugimi obdržite striktno posloven odnos.

Za pozitivno energijo ste odgovorni sami
Pozitivna energija, volja in zaupanje vase so temeljni gradniki uspešnega poslovnega in zasebnega življenja. Ko se jih boste začeli zavedati in jih vsakodnevno prakticirali v vašem življenju, boste odkrili nov vidik, novo upanje in cilji se vam bodo začeli korak za korakom uresničevati. Osredotočajte se na pozitivno stran. Najdite pozitivno in to izkoristite. Negativno si razlagajte kot pozitivno. Tudi v nesreči čaka nova priložnost. Ne razlagajte, zakaj se nekaj ne da narediti, ampak to naredite, saj s tem ko razmišljate o tem, da nekaj ni mogoče, spreminjate pozitivno v negativno energijo. Ostanite aktivni, pozitivni in odzivni.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.