Magazin
155 ogledov

Pripravite prtljago kot profesionalec

prtljaga kovček pakiranje Shutterstock
Pakiranje je vedno pravi izziv, nekaterim pa predstavlja celo stres. V teh dneh, ko se večina odpravlja na krajše počitnice, je dobro pripravljena prtljaga še kako pomembna.

Sledite petim koristnim nasvetom, ki vam bodo olajšali pakiranje za proste dni, ki so pred nami. Tukaj si preberite, kako prihranite čim več prostora, če pa se odpravljate na morje, ne pozabite prebrati tega članka.

Pravi kovček je ključen

Zelo pomembno je, da je vaš potovalni spremljevalec lahek in da ima veliko manjših prostorčkov, kamor lahko shranite manjše predmete. Veliko vlogo igra tudi material oziroma njegova trdota, da bo vaša vsebina ostala nepoškodovana.

Težo dvakrat preverite

Pred odhodom na letališče nujno dvakrat preverite težo vašega kovčka, saj nočete biti slabe volje še pred vzletom. Dodatni kilogrami niso poceni, zato bodite pri tem še posebej previdni. Pozorni bodite tudi na velikost ročne prtljage, da ne bo tudi ta končala v spodnjem delu letala. Informacije o teži in velikosti si preberite na uradni spletni strani letalskega prevoznika.

Pozanimajte se o omejitvah

V ročno prtljago ne morete spakirati vsega, kar želite. Večinoma velja pravilo, da lahko s seboj vzamete le tekočine do 100 ml, ostri predmeti so prepovedani. Vzemite le najnujnejše stvari, te pa naj bodo v manjših količinah. V nekaterih drogerijah prodajajo celo pakete z manjšimi kozmetični pripomočki, ki so popolni za potovanja.

Kaj pustiti doma

Svoje najljubše stvari skujšate zamenjati za manjše in lažje različice. Težke revije denimo nadomestite z lahkim ipadom ali amazon kindlom, če ga imate. Ravnalec za lase pustite doma in si v drogeriji kupite manjšega samo za potovanja. Prihranek prostora bo velik.

Pakirajte na pravi način

Oblačil ne zlagajte, temveč jih zvijte v rolo. Luknje in žepe zapolnite z nogavicami in nakitom. Neprilagodljive kose, kot so čevlji, spakirajte čisto na začetku, vse ostalo pa spakirajte okoli njih. Nogavice in ostale manjše predmete lahko prav tako pospravite v čevlje, saj boste tako odlično izkoristili prostornino kovčka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.