Magazin
41 ogledov

Kako najbolje pripraviti prtljago

prtljaga Shutterstock
Pri pripravi na počitnice je pakiranje najpomembnejši del, zato je zelo pomembno, kako se ga lotite.

S pomočjo preprostih nasvetov lahko pri pakiranjo prihranite veliko prostora in se izognete nepotrebni navlaki, ki je med počitnicami sploh ne boste potrebovali. S pametnim pakiranjem vam lahko celo ostane nekaj dodatnega prostora, ki ga lahko zapolnite s počitniškimi spominki.

Omejite kozmetiko

Na počitnicah nikakor ne potrebujete velikih stekleničk šampona, balzama in gela za tuširanje. V marsikateri drogeriji vse to prodajajo v manjših različicah, ki bodo zavezele veliko manj prostora, omislite pa si tudi mini zobno pasto. Priporočamo, da doma pustite tudi sušilnik za lase, saj ga v poletnih mesecih ne potrebujete; s tem boste tudi svojim lasem naredile veliko uslugo.

Odločite se za digitalno

Namesto kupa revij in knjig, ki v zasedejo veliko prostora, poleg tega pa vaši prtljagi dodajo še kilažo, si vaše najljubše poletno branje raje naložite na tablični računalnik, če ga seveda imate. Če pa še vedno raje uživate v nedigitalnem svetu, revije pustite doma in si jih kupite v počitniški destinaciji. Včasih je bolj zanimivo, če preberemo kaj lokalnega in se s tem naučimo nekaj novega.

Pripravite si garderobo

Pred pakiranjem si sestavite nekaj stilov in kombinacij, s čimer boste nepotrebne obleke pustili doma. Vsak kos lahko uporabite vsaj dvakrat, vendar v drugačni kombinaciji, s čimer boste vedno v stilu. Za hladne poletne večere si namesto jakne omislite šal, kar bo spet olajšalo vaš kovček.

Pozabite na velike torbice

Spakirajte si samo eno veliko torbo za na plažo, vaš vsakodnevni stil pa raje popestrite z majhnimi torbicami. Na počitnicah v torbici resnično ne potrebujete vsega, kar sicer nosite v svojih torbah. Bleščilo, denarnica in ključi od apartmaja ali hotela so vse, kar potrebujete.

Zvijajte, ne zlagajte

Zlaganje lahko pošteno zmečka vaše obleke, kar v tednu brez likalnika nikakor ni zabavno. Zato oblačila raje zvijte v tesne role, s čimer boste tudi prihranili pri prostoru.

Fotoaparat pustite doma

Dandanes imajo mobilni telefoni že tako dobre fotoaparate, da dodatnega res ne potrebujete. Predvsem, če boste s seboj vzeli še tablični računalnik.

Velike modne kose imejte na sebi

Če na počitnicah recimo potrebujete par čevljev, ki v prtljagi zasedejo veliko prostora, jih imejte na sebi, ko letite v vašo počitniško destinacijo. Enako storite z velikim slamnikom in jakno.

Zapolnite svoje čevlje

Skoraj vsak čevelj v sebi skriva še nekaj dodatnega prostora, ki ga lahko izkoristire. Vanje lahko zatlačite pajkice, nogavice, ali pa kakšne druge drobnarije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.