Magazin
69 ogledov

Raftanje namesto varuške

plavanje, plaža, deklica Shutterstock
Prijave otrok v počitniške programe že potekajo.

Po koncu šole je čas za sprostitev. Kaj je boljšega od spoznavanja novih športnih dejavnosti in druženja z vrstniki? Tudi letos je taka ponudba zelo pestra.

Športno varstvo

Nekateri tečaji so organizirani kot nadomestek varstva ter poskrbijo, da so, medtem ko so starši v službi, otroci na varnem in se zabavajo. Jaki šport v Ljubljani organizira petdnevni popoldanski ali dopoldanski tečaj športnega varstva (od 80 do 110 evrov), zavod G-rega ponuja celodnevne programe, ki trajajo od 7. do 17. ure (159 evrov), od jutra do popoldneva pa bodo otroke ob učenju plavanja in vodnih igrah varovali tudi na mestnih kopališčih po Sloveniji. Cene se gibljejo okrog 25 evrov na dan. Golf Trnovo Ljubljana organizira še poletno šolo golfa. Na voljo sta dva različna dopoldanska programa, ki staneta 20 oziroma 25 evrov na dan.

Počitnice v tujini

Na športne počitnice pa lahko otroke pošljete tudi čez mejo. Mini šport tako organizira petdnevne poletne počitnice v Savudriji, ki so namenjene otrokom, starejšim od petih let, ter vključujejo tenis, plavanje, hokej na travi, nogomet, odbojko na mivki in številne druge zabavne gibalne dejavnosti. Cena za enega otroka je 198 evrov. Tudi Športno društvo Pancr in šnorkl ponuja otrokom zanimive petdnevne športne počitnice na morju hrvaške Istre. Odšteli boste 250 evrov. Poskrbite, da bo otrok tiste počitniške dni, ko boste vi še v službi, preživel prijetno in zabavno ter da ga boste hkrati brez skrbi pustili v varstvu.

Odločajte se skupaj z otrokom

O tem, kateri poletni počitniški program izbrati, se odločajte skupaj z otrokom. Nikar ga ne vpišite v celodnevni tečaj tenisa, če ga je k temu treba siliti. Poiščite takšen program, ki bo vključeval največ dejavnosti, s katerimi se otrok rad ukvarja tudi sicer, saj se bo sicer udejstvovanje v zabavi namenjenih programih zanj hitro spremenilo v neprijetno izkušnjo. Upoštevajte pa, da se je treba na večino poletnih šol in tečajev prijaviti zgodaj, saj hitro zmanjka mest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.