Magazin
133 ogledov

S predsobo se predstavite

predsoba
1/3
Shutterstock
Naredite ga z obešalnikom, ogledalom, stolom ali pručko.

Opremljanje. Predsoba je ponavadi tista soba, ki ji posvetimo najmanj pozornosti pri opremljanju stanovanja ali hiše, čeprav naredi prvi vtis o našem domu in nas. Če ste naredili to napako, jo lahko hitro popravite. Ponavadi so predsobe majhne, temne ali ozke, zato jo prepleskajte v svetle barve. Na eno steno ali del nje nalepite tapeto ali stensko nalepko. Če vam to ni všeč, lahko steno okrasite s počitniškimi fotografijami.

Vgradne omare do stropa

Izkoristite jo tudi zato, da vanjo postavito vsaj eno vgradno omaro, ki naj sega do stropa. Na višje police boste lahko shranili stvari, ki jih ne uporabljate vsak dan. Poleti na primer zimsko kolekcijo čevljev, pa potovalke in nahrbtnike, okraske za novoletno jelko in podobno. Pozornost namenite tudi tlem, predvsem je pomembno, da je pod odporen in enostaven za čiščenje, ker v predsobo velikokrat vstopamo z umazanimi čevlji. Enostavno se vzdržujejo podi iz PVC materialov, priročne pa so tudi ploščice.

Kaktus in predpražnik

Poleg barv in fotografij lahko predsobo polepšate s pisanim stolom ali pručko, ki ne bosta le okras, ampak sta uporabna. Nanju lahko sedete, medtem ko se obuvate, ali odložite stvari, ko pridete domov. Lepa in uporabna sta tudi ogledalo in obešalnik, prav pa vam bo prišla pa tudi tabla, na katero lahko napišete kako sporočilo, če je magnetna, pa na primer zataknete vabilo za poroko, na katero ste povabljeni. Za boljši vtis lahko dodate še veliko vazo - ker so predsobe ponavadi brez naravne svetlobe, lahko vanjo daste suho cvetje ali pa na polico postavite kaktus, ki ne potrebuje veliko svetlobe. Ne pozabite niti na domiseln predpražnik.

Kaj morate imeti?

V predsobi morate imeti obešalnik, žlico za obuvanje, kremo za čevlje in uporabno polico, predalnik ali omarico, kamor lahko odložite ključe ali pošto.
Ogledala ne postavite nasproti vhodnih vrat, saj se energija, ki vstopa v prostor, iz njega takoj odbije in ga zapusti. Postavite ga na svetlo mesto in ne pozabite, da mora biti dovolj visoko, da se lahko v njem vidimo v celoti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.