Magazin
32 ogledov

S preklinjanjem nad bolečine

ženska Shutterstock
Ste si pomotoma z vrati priprli prste? Rafal sočnih kletvic naj bi vam pomagal zmanjšati občutek bolečine. Vsaj tako pravi nova raziskava.

Kletvice zmanjšujejo bolečino, pravijo izsledki raziskave, ki so jo izvedli v Veliki Britaniji. Raziskavo so izvedli na eni od britanskih univerz. Strokovnjaki so zbrali skupino prostovoljnih študentov. Študenti so morali roko položiti v vedro, ki je bilo polno ledu, pri tem pa so lahko preklinjali, kolikor jih je bila volja. Postopek so ponovili, vendar brez preklinjanja. Študenti, ki so bili udeleženi v raziskavi, so dejali, da so jim kletvice pomagale pri premagovanju bolečin, in da je bilo v drugo, ko niso smeli preklinjati, dosti težje.

Premagajo stres

To pa ni edina raziskava, ki govori v korist preklinjanju. Strokovnjaki so namreč dokazali tudi, da preklinjanje pripomore pri premagovanju stresa na delovnem mestu. Izražanje čustev na ta način ljudem pomaga sproščati stres. Strokovnjakom se je zdelo zanimivo, da ženske preklinjajo bolj, kot bi od njih pričakovali, zlasti v ženski družbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.