Magazin
21 ogledov

S samomotivacijo do uspeha

Samomotivacija je nujna za uspešno delo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Če želite uspeti v poslovnem svetu, je bistveno, da znate sami sebe motivirati. Imeti morate sposobnost, da obdržite svojo motivacijo dovolj močno ne glede na to, v kako poraznem položaju ste.

Vzrok vas lahko močno motivira in vas pripelje do želenih rezultatov tudi v najtežjih okoliščinah. Navadni vzroki lahko motivirajo za krajše obdobje, vam osebni vzroki, predvsem tisti, ki vam veliko pomenijo, predstavljajo neprestan vir motivacije. Nekatere motivira denar, druge kaj drugega.

Vizija
Ustvarite si vizijo! Imeti vizijo je pomembno, ker je težko biti motiviran za nekaj, zaradi česar se ni vredno boriti. To je tisto, čemur so namenjene sanje. Vizija mora biti realna, vendar mora predstavljati izziv. Vizija naj vam pomeni cilj v nekem določenem časovnem okvirju. Biti mora toliko velika, da sega izven vašega območja udobnosti, vendar mora biti realna. Če ste v tem trenutku brezposelni in je vaša vizija, da boste do konca tedna zaslužili bogastvo, je to vsekakor nerealna vizija.

Bijte svoje bitke
Primerjati sebe z drugimi deluje demotivacijsko. Če boste začeli z zanosom, boste prej ali slej izgubili energijo, če se boste primerjali z drugimi. Ne dovolite, da se to zgodi vam. Bijte svoje bitke, ni pomembno, kaj počnejo drugi. Ko se srečate z oviro ob poti, lahko le-ta postane težnja k prenehanju. Lahko začnete razmišljati, da je pretežko za nadaljevanje, da se premaknete naprej. Ko se znajdete v težkem položaju, se osredotočite le na to, da morate zadevo pripeljati do konca.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.