Magazin
13041 ogledov

Severina po odvzemu otroka: Jokaš v drugi sobi, da te nihče ne sliši

Severina
1/8
Tino Juric/PIXSELL
Severina Kojić se je po razsodbi, da mora sina predati v skrbništvo njegovemu očetu, srbskemu podjetniku Milanu Popoviću, zaprla v svoje stanovanje. Zdaj je dala prvi intervju.

Razkrila je, kako so minile zadnje ure skupaj s sinom, preden ga je v četrtek okrog osmih zvečer predala Popoviću.

"Bila sva dobro razpoložena, pela sva, smejala sva se, pekla sva palačinke. Poslušala sva Dubiozo. Mislila sem samo na Aleksandra, da ne bi ničesar začutil. Jokaš v drugi sobi, da te nihče ne sliši. Moraš pregristi svoje srce na najboljši način, kot zmoreš. Mislim, da sem opravila odlično. Rekla sem mu: Vidiva se v soboto, potem bova razturala na Xbox-u," je povedala za Jutarnji list.

Severina bo sina lahko videla vsak torek in četrtek med tretjo in osmo uro zvečer ter vsak drugi konec tedna od sobote zjutraj do nedelje zvečer. Svojemu nekdanjemu možu bo morala vsakega 15. v mesecu plačati 168 evrov preživnine in plačati še 390 evrov sodnih stroškov. Sin bo z njo preživel tudi polovico vseh praznikov in počitnic. 

Severina Milan Popović Magazin Po odvzemu otroka Severini se je oglasil njen nekdanji mož

"Pripravljena sem bila na vse, samo na to ne"

"Pripravljena sem bila na vse, samo na to ne. V resnici sem se bala, posebej po zadnjem naroku na sodišču, in to pričakovanje odločitve je bilo najhujše. Ampak zdaj me ni več ničesar strah. Doživela sem veliko stvari, večinoma me je bilo sram zaradi druguh, redko zaradi sebe. Ampak to je življenje in ena velika preizkušnja, ki jo bom preživela, ker me moj otrok potrebuje, takšno kakršna sem, to je dobra, zdrava in prisebna mama, ne glede na to, kaj piše v tej razsodbi. To so samo neke črke in kakor je rekel Tito: Jaz tega sodišča ne priznavam, ampak ga bom spoštovala. Nič drugega mi ne preostane. Ničesar več se ne bojim," je dodala.

Izpostavila je še, da je v so zdravniki svetovali, da se sin ne bi smel vrniti v osnovno šolo Matije Gubca, a da ga brez očetovega soglasja ni mogla prešolati. Očitali so ji namreč, da sina ne pošilja v šolo, za kar se je Severina odločila po incidentu, ki ag je travmatiziral, prešolati pa ga ni mogla. 

Dodala je, da fotografije sina objavlja, ker je ponosna nanj, tako kot sta na svoje otroke ponosna Lionel Messi in Luka Modrić, ter da slave ne potrebuje, saj jo vsi poznajo, a da ji je sodišče prepovedalo objavljati slike svojega smejočega sina, ker to pač nekoga boli. 

Dodala je še, da se Novak Đoković in Messi lahko pojavljata z otroki v javnosti, nanjo pa se obravnava drugače. "Naslednji konec tedna imam koncert v Areni, Aleksandar si je tako želel biti na tem koncertu, zelo se je veselil. Tam bo kup drugih otrok, ampak mojega sina ne bo, ne bo mogel biti tam," je povedala v solzah in z drhtečim glasom.

Severina Milan Popović | Avtor: Dalibor Urukalović/PIXSELL Dalibor Urukalović/PIXSELL

Poudarila je še, da Popović ni spoštoval sodbe, da bi sina moral obiskati vsak drugi konec tedna, saj prvih pet mesecev ni prišel. Takrat je bil Aleksandar star tri leta. Na centru za socialno delo so ji svetovali, naj začne postopek za odvzem skrbništva očetu, a je menila, da nima pravice tega storiti svojemu otroku. 

"Ko je po petih mesecih prvič prišel, Aleksandar ni hotel iti z njim. Uro in pol sem ga pripravljala za to srečanje. Kupila sem mu igračko in dobro se je izšlo. Pred tem ga pet mesecev ni bilo. Sedel v je Esplanadi (hotel v Zagrebu, op. a.), Aleksandar pa je imel pripravljen kovček in ga čakal. Ko ni prišel, sem mu govorila, da se mu je pokvaril avto ali letalo," je povedala Severina. 

"Prvo leto dni ga sploh ni videl. Ni slišal njegove prve besede, ni videl, kako je shodil, ni želel priti na njegov krst. Ko sem videla, kako daruje inkubatorje za neke druge otroke, mi je bilo grozno. Vedel je, da me boli. Ampak jaz sem naredila eno odlično stvar, da sem pobegnila iz takšnega odnosa," je povedala Severina.

Severina Magazin Severina po izgubi skrbništva sinu napisala ganljivo pismo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • leonardo 07:06 02.december 2019.

    No ja, kar tako ji že niso odvzeli otroka. Sicer pa ji ga niso, če premislimo. Verjetno je bil otrok več pri varuški kot pa pri njej. Nekaj je že prepričalo sodnike. Če bi srbski sodniki odločili tako bi še ...prikaži več verjel, da je doživela krivico, tako pa.....