Magazin
41 ogledov

Spoznajte lepote Jablaniške doline

Jablaniška dolina Društvo Laz
Izlet tedna. Pomladno vreme danes vabi na pohod po cvetočih obronkih hribov blizu Litije.

Pomladno soboto lahko izkoristite za izlet v naravo in se udeležite jubilejnega, 10. Pohoda po obronkih Jablaniške doline v okolici Litije. Gre za športno-kulturno prireditev, na kateri boste lahko dobro spoznali tamkajšnje naravne lepote, dediščino in kulinarično tradicijo.

Dobrote in znamenitosti

Na pohod se lahko s startnega mesta, ki bo pri gasilskem domu v Zgornji Jablanici, podate med 7. uro in 10.30. Pot je dolga 15 kilometrov, zaradi dobre označenosti in nezahtevnosti pa je primerna tudi za neizkušene pohodnike. Najprej vas bo vodila mimo cerkve sv. Ane proti Jablaniškim Lazom, nato pa do Spodnje Bukovice, Prelesja, Mamolja, Čebelnika, Zelenca in naprej do cerkve sv. Marije Magdalene. Ob poti vas bo čakalo 12 točk, na katerih se boste lahko odpočili, kaj prigriznili in si obenem ogledali eno izmed zanimivosti (stojnice z domačimi izdelki, hrano in pridelki, kmetije, več cerkva, 65 let staro sušilnico sadja, naravne lepote in podobno). Na poti v dolino si lahko ogledate tematsko razstavo v Domačiji spominov.

V vasi tudi srečelov

Po povratku v vas vas bo ob 14. uri tam pričakala zaključna prireditev z zabavnim programom. Pokusili in kupili boste lahko lokalne dobrote, ki jih bosta pripravili ekološki kmetiji Pr' Kokolj in Pr' Vovk, društvo LAZ pa bo organiziralo srečelov. Na dogodek se lahko prijavite še danes do 10. ure v Zgornji Jablanici. Startnina je simbolična, vanjo pa so vključeni tudi prigrizki in topli napitki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.