Magazin
5798 ogledov

"Takšnega občutka nisem imela še pri nobenem projektu na televiziji"

Najini mostovi
1/3
Ksaver Šinkar
Simpatično igralko Anjo Drnovšek smo povprašali tudi o tem, kdaj je najtežje biti ženska ...

V ponedeljek se je na POP TV začela finalna sezona serije Najini mostovi, ki ste jo mnogi težko pričakovali. Dolina Vipave, Baroni, dr. Bevk, ljubezen, prepiri in razkritja so zaznamovali zaključek druge sezone serije, v ponedeljek pa ste lahko mnogi spremljali nove zaplete. 

V marcu, ki smo ga namenili močnim ženskam, smo se pogovarjali s priljubljeno igralko Anjo Drnovšek, ki nam je razkrila tudi drobec o zaključku njene vloge v seriji ...

Kljub mladosti imate za seboj že zelo bogato igralsko kariero. Katera od vlog je tista, ki ste jo imeli do zdaj najraje?
Težko govorim o najljubši vlogi, ker je moja simpatija do vlog ponavadi vezana na sam proces in projekt. Če mi je vloga na začetku, ko dobim v roke tekst, všeč, ni nujno, da mi jo bo tudi na koncu fino igrati. In obratno. Odvisno je kakšno je vzdušje na vajah, ali ti je všeč tudi režiserjev koncept itd itd.

Če se navežem na pravkar rečeno, bi mogoče izpostavila vlogo Matere v Zadnjih lunah pod režijsko taktirko Dušana Mlakarja. Ostala mi je v spominu zaradi procesa dela, profesionalnosti ekipe, odličnih igralskih kreacij, kostumov, scene in seveda Borisa. Tudi igrati mi jo je bilo v neizmeren užitek.

Najini mostovi se s finalno serijo poslavljajo ... Kaj se bo zgodilo z Valerijo Furlan nam najbrž ne morete zaupati. Nam pa mora lahko namignete, ali ste takšen razplet zanjo pričakovali? 
Pričakovala sem ga, upala pa sem na drugačnega.

Hipnoterapevtka Popotnik "Ljudje sebe doživljamo v svetu, ki je naše ogledalo" ženska Glas generacije Slovenija V čem izstopajo naše ženske?

Vam je kaj hudo, ker se serija zaključuje?
Da, zelo. Kljub temu, da sem igrala tako v Usodnem vinu kot v Reki ljubezni, so mi nekako Najini mostovi najljubši. Mogoče, ker me je začarala Vipava, mogoče sem malo preveč navdušena nad Valerijino kavarno ali pa nad njo samo. Me je pa Valerija ves čas presenečala, imela sem veliko igralske svobode, cela ekipa pa je tudi dihala kot eno. Takšnega občutka do sedaj nisem imela še pri nobenem projektu na televiziji.

Najini mostovi | Avtor: Ksaver Šinkar Ksaver Šinkar
Kaj vam je bilo pri igranju Valerije najtežje?
Njena naivnost.

Intervju objavljamo v marcu, ki smo ga posvetili močnim ženskam in spremembam. Se lahko spomnite kakšne velike spremembe v vašem življenju, ki ga je korenito spremenila? Bi jo delili z nami?
Vsaka sprememba, ki se mi je zgodila, mi je spremenila življenje. Korenito spremenila. Mogoče to, da sem sprejela službo v koprskem gledališču.

Kdaj  je po vašem mnenju v življenju težje biti ženska?    
Biti ženska je misel, ki je dandanes še vedno stvar debate. Vsaka era v zgodovini civilizacije odpira nove izzive in boj ženske za enakopravnost, je v resnici boj razmišljajočega človeka, ki hrepeni po svobodi in širini uma.

Kot bi rekla Nina Simone " moje ženske se ne pogovarjajo o oblekah in o tem kdo s kom "šmira" , moje ženske se pogovarjajo o Leninu , Platonu in o tem kako svet oblikovati v duhu ljubezni". Boj za enakopravnost pa vendarle še zdaleč ni končan.

Kdaj je lažje biti ženska?
Odvisno. Vaše vprašanje vodi v odgovor, ki naredi žensko v bitje, ki lahko svoje "ženske" čare v šovinističnem in plitkem svetu uporabi kot orožje, ki jo pripelje do željenega cilja. Vendar realnost veliko bolj kompleksna in mislim da prava ženska moč izvira v inteligenci in empatiji, ki je univerzalna.

Kdo vse je Anja Drnovšek? Katere vloge vse imate v življenju?
Vsi imamo nešteto vlog, vendar v naši srži se skrivajo specifične iskre, ki nas delajo to kar smo in nas poganjajo - "animus".

 

Katera od teh vlog vam je najljubša in zakaj?
Vse so mi najljubše, ker sem to jaz. Ne predstavljam si, da bi imela samo eno. Tiste, ki mi niso všeč, se jih znebim že takoj na začetku.

Kako gledate na spremembe?
Spremembe so dobre in dobrodošle. Ne glede na to kakšne so. Spremembe morajo biti, da nas bogatijo in razvijajo. Kakorkoli. Vsaka sprememba, ki se mi je zgodila v življenju, ima zame nek pomen. Le kakšno bi bilo življenje brez le teh? Raje ne pomislim.

Mesec marec v okviru projekta Glas generacije namenjamo ženskam; učiteljicam, zdravnicam, medicinskim sestram, športnicam, igralkam, cvetličarkam, trgovkam, pevkam, mamicam, babicam, sestram, prijateljicam, ženam ... Teme bodo predvsem spremembe, ženska moč in ženski vpliv na vsa področjih življenja. Projektu lahko sledite TUKAJ.

Najini mostovi | Avtor: Ksaver Šinkar Ksaver Šinkar
anja.scuka@zurnal24.si