Magazin
101 ogledov

Teden Egipta za 99 evrov

Hurgada Shutterstock
Na spletu krožijo ponudbe konkretno cenejših počitnic. Slovenci najraje izkoristimo popuste na Hrvaškem in v Turčiji.

Pred nekaj dnevi je na družabnem omrežju Facebook krožilo sporočilo Turistične agencije Chebul, ki je zadnja prosta mesta v priljubljenem egiptovskem letovišču Hurgada ponujalo za 99 evrov. V katerem hotelu boste preživeli teden, ste sicer izvedeli šele na letališču, so pa zagotavljali hotel s štirimi zvezdicami ter ponudbo vse vključeno. Če ste želeli hotel s petimi zvezdicami, vas je to stalo sto evrov več. "To je bil izjemen primer, so pa cene v posezoni zelo ugodne," pravijo v agenciji.

Spletna potovalna agencija Potovanje.si vas je za 173 evrov odpeljala na Mallorco in vam za to ceno ponudila polpenzion.

V Dalmacijo konec tedna

"Veliko prodajamo tudi Dalmacijo, saj je vreme tam še vedno lepo, cene hotelov na otokih, denimo na Korčuli ali Mljetu, pa padejo za 50 odstotkov," razlagajo v Sončku in dodajajo, da se v Sredozemlju cene ne znižajo za več kot za tretjino, saj letalski prevoz predstavlja velik del cene, ki se ne spreminja. "Še vedno pa za svoj denar dobite veliko," pravijo v Sončku.

So pa opazili trend krajšanja počitnic. Pravijo, da se je včasih na dopust hodilo za deset ali štirinajst dni, danes so veliko bolj priljubljene ponudbe za tri ali štiri dni, morda teden.

V Sredozemlje po sonce

Da je Turčija zelo priljubljena destinacija, potrjujejo pri Orex travelu, saj imajo, kot pravijo, skoraj v celoti zasedena naslednja dva odhoda. Ker pa je Egipt aktualen skoraj vse leto, so ugodne ponudbe pripravili tudi za poznejše odhode, oktobra. Slovenci radi skrajšamo turobne jesenske dni in poleg Egipta in Turčije odidemo na sonce v Tunizijo, na grške otoke ali Mallorco.

Zakintos. Prihodnji ponedeljek se lahko odpravite na otok želv in turkiznih zalivov. Pri Kompasu boste za tedensko nočitev z zajtrkom plačali 299 evrov. Obljubljajo, da hotel stoji ob prodnato-peščeni plaži blizu mestnega središča. Starejšim od 60 let priznajo še sedem odstotkov popusta, ravno toliko ga bosta dobila mladoporočenca, ki bosta na potovanje odšla do tri mesece po poroki.

Zakintos | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Hurgada. Če prefinjenost hotela ni vaša glavna zahteva, se lahko za en teden odpravite v Hurgado za 299 evrov. Hotel s tremi zvezdicami bo poskrbel za ponudbo vse vključeno. Turistična agencija Chebul pravi, da je to dopust za vsak žep, ponujajo pa tudi hotele z več zvezdicami, za kar boste morali odšteti od 50 do 100 evrov več.

Prihodnje dni bo še vroče

Korčula. Trenutne temperature se gibljejo okrog 28 stopinj Celzija, v prihodnjih dneh pa naj bi se dvignile nad 30 stopinj. Morje je prijetno toplo s 26 stopinjami Celzija.

Kreta. Vremenska slika za Grčijo napoveduje sonce brez oblačkov. Temperature na Kreti bodo še ves mesec okrog 30 stopinj Celzija, naslednji teden pa bodo višje še za nekaj stopinj.

Sharm el Sheikh. Za ves teden so napovedane visoke temperature, ki bodo dosegle tudi 38 stopinj Celzija. Do konca meseca napovedujejo, da bodo padle le za stopinjo ali dve.

Antalija. Za danes je v Antaliji napovedanih 38 stopinj Celzija, v prihodnjih dneh pa naj bi se temperature znižale le za nekaj stopinj. Proti koncu meseca pričakujejo malo nižje temperature, ki pa ne bodo padle pod 32 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.