Magazin
16 ogledov

Tega mu ne oproščajte!

Obstajajo meje, do katerih lahko tolerirate njegovo vedenje. Ne prestopite jih. Žurnal24 main
Da kdaj pogleda brhko sosedico in da drži žlico s celo dlanjo ter da je hkrati najslabši plesalec na plesišču, je precej hud zalogaj, ki ga mora sprejeti ženska, ki ljubi.

A takšne in podobne šibkosti nekako sprejme. Če ljubi, jasno. Toliko še zmore(mo). Vsakemu človeku je pač treba pogledati skozi prste (popolnost je tako ali tako dolgočasna). A določene meje toleriranja obstajajo. Spodnjih, če ste "pametne", ne upogibajte.

Prevara
Ženske imamo različne poglede na to, ali prevaro oprostiti ali ne. Celo definicije prevare se med seboj razlikujejo. Kaj sploh je prevara? Če spi z drugo ali če se z drugo poljublja? Mnogim ženskam, da se bomo razumeli, se zdi druga različica celo še hujša. Ker poljub jemljejo kot nekaj bolj osebnega. Ne glede na definicijo, ki jo zagovarjate sami, je prevara eno izmed najhujših kršenj pravil resne zveze. Zapomnite si: če in ko mu boste prevaro oprostili enkrat, to ni nikakršno zagotovilo, da ne boste pred enako sodbo postavljeni še drugič. Takrat temeljito razmislite, ali si zasluži spravo. Oprostili mu tega tako ali tako ne boste nikoli.

Izigrano zaupanje
Z vsakim človekom je treba zaupanje graditi počasi in vztrajno. Razen, če se ne želite opeči kot rak, jasno. Tudi z zaupanjem partnerju je tako. Če ste mu zaupali zelo pomembno osebno skrivnost, on pa je to ob prvi priložnosti izblebetal v družbi, je treba resno ukrepati. Mogoče (kar je pravzaprav njegova edina olajševalna okoliščina) ni razumel, kako velika skrivnost je to za vas. Zato ga naslednjič opozorite, da je to, kar ste mu povedali, rezervirano le za njegova ušesa. Če vas po tem izda še enkrat, se resno vprašajte, s kom imate opravka.

Manipuliranje
Manipuliranje je težava, ki se pojavi skorajda v vsaki zvezi. Velikokrat se zgodi, da je manipulator moški – ženska se spreminja zgolj zato, da bi bila všeč njemu. Zato nikar ne mašite ušes pred svojimi prijateljicami, ki vam poskušajo dopovedati, da ste se, odkar ste spoznali NJEGA, spremenili v neprepoznavno osebo. Njihov namig vzemite kot dobronameren in namesto obrambe oziroma napada razmislite o tem, ali imajo prav in v kolikšni meri ste se spremenili zaradi sebe, v kolikšni pa zaradi plesanja po partnerjevem ritmu.

Laganje
Laganja ne odpuščajte nikomur. Sploh pa ne partnerju. To je eno izmed najbolj podlih človeških dejanj. Tega ne potrebujete.

Nespoštovanje vaših prijateljev in družine
Morda vaša družina res ni popolna, a to dejstvo vašemu partnerju nikakor ne dopušča, da se do nje vede nespoštljivo. Enako velja za vaše prijatelje. Če ne sprejema njih, ne spoštuje vas.

Zlorabljanje
Če vas vaš "ljubček" zlorablja čustveno, verbalno ali fizično, je čas za prekinitev pekla. Pika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.