Magazin
29 ogledov

Tofu s čilijem

tofu Shutterstock
Zdravo kosilo pripravite s tofujem, čilijem in arašidovim oljem.

Sestavine:

  • 500 g tofuja
  • 3 rdeči čiliji
  • 125 ml arašidovega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 čajna žlička nastrganega ingverja
  • 1 limeta
  • 1 žlička ribje omake
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • olje za cvrtje

Priprava:

  • Čilije sesekljajte na poljubno velike koščke, enega lahko narežete tudi na tanjše trakove. Tofu narežite na koščke. Česen zdrobite in sesekljajte, iztisnite limetin sok.
  • V keramični posodici dobro zmešajte vse sestavine (razen olja za cvrtje), tako da bodo koščki tofuja dobro prekriti z marinado. Posodico pokrijte s plastično folijo in jo vsaj štiri ure, najbolje pa čez noč, marinirajte v hladilniku.
  • V vok vlijte malo olja, ga segrejte pri visoki temperaturi in v njem postopoma popecite nekaj koščkov tofuja. Pecite jih okoli dve minuti oziroma toliko časa, da postanejo zlato rjavi. Ponudite še vroče kot okusno predjed ali kot prilogo k rižu.

več receptov s tofujem poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.