Magazin
67 ogledov

Trije koraki do miru v stanovanju

ženska Shutterstock
Ali se zavedate, kako redko lahko doma uživate v pomirjujoči, popolni tišini?

Živžav televizije, tiho brnenje hladilnika, zvok avtomobilov, ki se vozijo pod vašim balkonom. Vse to je zvočno onesnaževanje, ki lahko ob nenehni izpostavljenosti povzroči podobne simptome kot stres. Toda kako lahko vaš dom sploh spremenite v oazo miru in tišine?

Moderna tehnologija naj vam bo v pomoč

Dandanes ni več treba, da vaš pomivalni stroj ropota in se centrifugo pralnega stroja sliši po vsem stanovanju, saj obstajajo tehnologije, ki gospodinjskim aparatom omogočajo skoraj neslišno delovanje. Pri nakupu bele tehnike zato nekaj pozornosti namenite tudi podatku o tem, kako glasna je delujoča naprava, saj imate te informacije na voljo.

Mehkoba je najtišja

V stanovanju bodo največ hrupa povzročale kovine in kamen. Po ploščicah ali marmornatih tleh bodo šklopotale vaše visoke pete, glasno bo tudi premikanje stolov in pohištva. Prednost dajte mehkim preprogam, lesu in plastiki. Zvoke, ki prihajajo od zunaj, vam lahko pomagajo zadušiti težke, debele zavese.

Izkoristite moč glasbe

V mislih nimamo bobnečih rockovskih kitar, ki bi preglasile trušč, temveč mirno, ambientalno glasbo ki preusmeri pozornost od neprijetnih šumov in ustvari prijeten občutek domačnosti in sproščenosti. Instrumentalna glasba je ponavadi najučinkovitejša, a izberite nekaj, kar je najbližje vašemu glasbenemu okusu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.