Magazin
32 ogledov

Povečajte vrednost stanovanja

stanovanje Shutterstock
Če razmišljate o prodaji ali oddaji stanovanja, boste njegovo vrednost dvignili tudi z nekaj nezahtevnimi posegi, ki vam ne bodo izpraznili žepa.

Pomembno je, da imate v mislih, da se mora potencialni kupec v tem stanovanju takoj počutiti prijetno in pred sabo videti možnosti, ki jih ponuja stanovanje.

1. Pospravite ga. Je že res, da kupec na koncu dobi prazno stanovanje, iz katerega boste odnesli vso šaro, ki zdaj leži po kotih, toda prvi vtis je pomemben. Če nimate časa ali prostora za umik odvečnih stvari, jih raje zbašite v omare kot da bi jih pustili ležati na vidnem mestu. Umaknite tudi odvečno pohištvo in seveda - po koncu pospravljanja počistite.

2. Vrt in balkon nista skladišče. Če hočete, da vam za stanovanje plačajo več, ker ima tako čudovit vrtiček ali odličen pogled z balkona, potem ga morate tako tudi predstaviti. Uredite tudi zunanje površine, postavite kakšen stol za posedanje in mizico za kavo.

3. Odstranite stare aparate. Televizija iz petdesetih let in pokvarjen toaster od vaše tete bosta stanovanje na videz postarala za nekaj let, poleg tega pa bosta obiskovalcu vzbudila vtis, da v tem stanovanju še nekdo živi in si bo zato sebe težje predstavljal v vlogi stanovalca.

4. Umaknite osebne stvari. Fotografije s počitnic, personalizirani lončki za kavo, kup vaših oblačil na postelji in podobne zadeve bodo imele enak učinek kot uporabljeni aparati: dajejo vtis, da je stanovanje že zavzeto in ne more biti vaše.

5. Poudarite najboljše. Če so največja prednost stanovanja velika okna, jih ne pustite zagrnjenih in če vam je všeč dobro ohranjen sijoč parket, ga ne prekrivajte s preprogami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.