Magazin
30814 ogledov

Umrl legendarni televizijski voditelj

Saša Zalepugin Facebook
"Zaradi njega so ljudje radi gledali televizijski program in mu verjeli."

Legendarni urednik, novinar in televizijski voditelj Saša Zalepugin je umrl 91. letu starosti, je danes prek Facebooka potrdila njegova soproga Tihana Harapin Zalepugin. Zalapugin bo svojim oboževalcem ostal v spominu predvsem kot voditelj razvedrilnega programa na Televiziji Zagreb, kjer je deloval med letoma 1966 in 1996.

Aleksandar Saša Zalepugin je bil rojen v Sarajevu leta 1931. Vrhunec slave je doživel v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja, ko je vodil zabavni oddaji Nedjeljom popodne in Sastanak bez dnevnog reda, ki sta bili med bolj gledanimi televizijskimi programi nekdanje Jugoslavije, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Umrl je za posledicami možganske kapi pred 40 dnevi. V tem času se je zdravil v Zagrebu.

Saša Zalepugin | Avtor: Twitter Twitter

Brzojavko je družini preminulega danes poslal predsednik hrvaškega parlamenta Gordan Jandroković, ki je izpostavil, da je bil Zalepugin vzor številnim kolegom. "Zaradi njega so ljudje radi gledali televizijski program in mu verjeli," je še poudaril Jandroković.

Komentarjev 1
  • Ender3 20:12 26.november 2022.

    Vedno več smrti zaradi kapi ? To je, hudo povezano z precepljenostvo proti kovidu starost pa pika na I. Voditelj je bil Legenda !