Magazin
120 ogledov

Ustvarite mini domačo pisarno

dnevna soba računalnik
1/3
Shutterstock
Kotiček. Z malo iznajdljivosti si doma uredite svoj delovni kotiček z računalnikom.

Kadar doma računalnik uporabljate predvsem za pregledovanje pošte in brskanje po spletu, prostor zanj poiščite v dnevni sobi. Če ga potrebujete za delo ali študij, pa si uredite računalniški kotiček, kjer boste delali v miru.
Za klasičen računalnik boste potrebovali mizo z izvlečnim predalom za tipkovnico ter predalnik, v katerem boste hranili svoje stvari. Miza potrebuje čim več dnevne svetlobe; če je mogoče, naj ta pada z leve. Potrebujete še svetilko, ki jo postavite tako, da bo enakomerno osvetljevala celotno 
delovno površino.

Računalnik v otroški sobi je moteč

Mlajši otroci naj v svoji sobi ne bi imeli računalnika; uporabljajo naj ga v dnevnem prostoru ali kabinetu, kjer imate nadzor nad njimi in nad tem, kaj se na računalniku dogaja. Če boste računalnik vseeno dali v otroško sobo, naj bo na manjši mizici čim bolj pred otrokom.

V dnevni sobi izkoristite neizkoriščeno

Dnevna soba je po navadi največji prostor v stanovanju, zato je edina rešitev za računalniški kotiček. S pravim pohištvom lahko izkoristite vsak prazen kotiček dnevne sobe. Računalnik lahko spravite tudi na izpraznjeni polici omare, ki jo odprete, ko ga potrebujete. Če imate prenosni računalnik, bo za mizo zadoščala tudi širša polica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.