Magazin
22 ogledov

V Bohinj na Kravji bal

Bohinj Shutterstock
Pod Pršivcem v Ukancu se bo jutri odvil tradicionalni, že 56. praznik Kravji bal.

Prireditev, ki se je pred mnogimi leti začela kot praznik za domačine, se je že zdavnaj razvila v dogodek, ki v Bohinj in njegovo okolico privabi veliko obiskovalcev tudi od drugod. Letošnji Kravji bal se bo začel ob 10. uri na prireditvenem prostoru v Ukancu.

Obrti in bohinjski sir

Poleg predstavitve tradicionalnih noš, obrti in šeg bo jutri dobro poskrbljeno za hrano, pijačo ter predvsem zabavo. Seznam nastopajočih je dolg in vključuje tudi več folklornih skupin z različnih koncev Slovenije, Godbo Bohinj in ljudske pevce iz Repišča v Halozah. Pokusili boste lahko lokalno bohinjsko hrano (najbolj znan je bohinjski sir), obiskali tržnico in se udeležili srečelova. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, saj so organizatorji zanje pripravili Otroški bal.

Cena vstopnice na dan prireditve je tri evre, Turistično društvo Bohinj pa je za družine sestavilo posebno ponudbo, ki poleg vstopa na Kravji bal vključuje prenočišče (dve noči), pijačo dobrodošlice, pobarvanko za otroke in vstop na slap Savica. Za vse skupaj boste odšteli slabih 40 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.