Magazin
21 ogledov

V Evropi spet počitnikujemo dražje

Zivljenje 27.03.14.hotel, foto: shutterstock Shutterstock
Z lepšim vremenom so prišle tudi višje cene hotelov v evropskih prestolnicah.

Glede na izsledke raziskave tHPI (trivago Hotel Price Index), v katero je vključenih 50 najbolj priljubljenih evropskih mest, so se namestitve v marcu podražile. Ženeva še vedno ostaja na samem vrhu, saj je treba za prenočevanje v dvoposteljni sobi v povprečju ta mesec odšteli kar 227 evrov, kar je za 25 odstotkov več kot februarja. Ženevi sledita London in Pariz, v katerih je za nočitev v povprečju treba odšteti med 187 in 164 evri.

Najcenejša Bolgarija

Obiskovalci evropskih prestolnic najceneje prenočujejo v Sofiji, ki je glede na raziskavo z 59 evri na noč do žepa najprijaznejša evropska prestolnica. Tudi Bukarešta in Riga ponujata cenovno ugodna prenočišča za 72 evrov na noč. Budimpešta jih ponuja za 68 evrov. Španske destinacije, kot so Granada, Málaga in Zaragoza, so tudi na seznamu ugodnejših destinacij, ki jih velja obiskati spomladi. Za šest odstotkov so se v primerjalnem obdobju pocenile nočitve v standardni dvoposteljni sobi v Ljubljani in Barceloni.

Povprečne cene

Raziskava prikazuje povprečno ceno nočitev na podlagi več kot milijon dnevnih poizvedb cen za nočitev, ki jih pridobijo prek primerjav cen hotelov. Trivago na mesečni ravni shranjuje podatke, ki ob koncu meseca omogočijo vpogled med gibanji cen hotelov za naslednji mesec. Cene za nočitve v nastanitvah na več kot 200 spletnih rezervacijskih portalih, potovalnih agencijah in hotelskih verigah ustvarijo povprečno ceno nastanitev za posamezna mesta, regije in države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.