Magazin
22 ogledov

V Franciji prvi Ikein hotelček

La Ciotat, Azurna obala Shutterstock
Druga polovica julija je čas, ko se tudi Francozi že množično peljejo na jug. Med 13. in 31. julijem jih na avtocesti med Parizom in Lyonom čaka nekaj novega – ustavijo in odpočijejo se lahko v Ikeinem "hotelčku".

Švedska velikanka Ikea in APRR (družba Autoroutes Paris-Rhin-Rhône, ki upravlja ta del avtoceste) voznike, ki na jug potujejo po avtocesti, ki francosko prestolnico povezuje z Lyonom, vabita, da se ustavijo v Ikeinem hotelčku/motelčku na počivališču Beaune Tailly. Ali gre za hotel ali motel, se francoski mediji niso zedinili, zelo dobro pa ga opiše kar besedica počivališče. Voznike, ki na dolgi vožnji pavze nujno potrebujejo, pravijo avtorji projekta, in njihove sopotnike v brezplačnem Ikeinem hotelčku pričaka 28 sobic (navdih so bili tudi japonski kapsula hoteli) in kotiček z igrali, namenjen otrokom, saj je tudi zanje dolga vožna naporna.

20 minut in gremo

Sobice so "barvite, klimatizirane in zvočno izolirane, imajo udobne postelje ter popotnikom omogočajo pravi odmik od stresa, ki ga prinaša vožnja". In med tem, ko starši počivajo ali celo odspijo kratek krepčilni spanec, se otroci varno igrajo, nanje pa pazi osebje Ikeinega hotelčka. Ko pa mine slabe pol urice, so starši spočiti, otroci zadovoljni in čas je, da se pot na jug nadaljuje. V Franciji so Ikeino idejo pozdravili, pri Ikei pa najbrž upajo, da bo notranja oprema počivališča, ki je seveda Ikeina, obiskovalcem prišepnila, naj se kmalu odpeljejo do ene od Ikeinih trgovin. Oglaševanje pač žrtve niti ne tako prikrito lovi tudi na poti na počitnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.