Magazin
4028 ogledov

V stranišču našla iglo za vzbrizgavanje zdravila za erekcijo

harvey weinstein Profimedia
Sodni proces, na katerem je kot priča nastopila 34-letna igralka in frizerka.

Na sodnem procesu proti nekdanjemu filmskemu producentu Harveyju Weinsteinu je včeraj na klop za priče prvič sedla ženska, ki trdi, da jo je leta 2013 posilil v New Yorku in tudi v Los Angelesu, čeprav sta tudi po domnevnih posilstvih ohranjala stike.

Danes 34-letna igralka in frizerka iz države Washington Jessica Mann je opisala, kako jo je Weinstein prvič posilil marca 2013 v New Yorku. Kot je dejala, ji je ukazal, naj se sleče in planil nanjo. Pred tem pa jo je večkrat oralno spolno zadovoljeval. Najprej na silo, kasneje s privoljenjem.

Drugič jo je posilil v Los Angelesu, ko mu je v njegovi hotelski sobi strigla lase in ga je razjezila z izjavo, da ima fanta igralca. Zvlekel naj bi jo v sobo in kričal, da mu je spet dolžna. Na koncu naj bi ji povedal, da lahko gre in ima svojega fanta. Povedal ji je, da je tako privlačna, da si ne more pomagati.

Rekla je, da se ji je smilil

Po prvem posilstvu je dejala, da je v stranišču našla iglo za vbrizganje zdravila za erekcijo, na vprašanje zakaj je ohranjala stike z njim še naprej, pa je odgovorila, da se ji je smilil, ker se ji je zdelo, da ima hkrati moške in ženske spolne organe, da ima krhek ego in se je počutila bolj varno, če jo ima za naivno in nedolžno.

Želela je tudi, da jo odobrava, saj je upala, da bo postala igralka. Bil naj bi v redu dokler ni slišal besede "ne", ko naj bi ponorel in postal nasilen. Pričala bo še v ponedeljek.

harvey weinstein | Avtor: Profimedia Profimedia

Obsodba bi pomenila dosmrtni zapor

67-letnemu Weinsteinu sodijo zaradi posilstva Mannove in zaradi spolnega napada na nekdanjo produkcijsko pomočnico serije Project Runway Mimi Haleyji.

Sicer ga spolnega nasilja obtožuje še veliko več žensk, vendar pa mu sodijo le za dva primera. Tožilstvo je sicer lahko za izjave poklicalo na klop za priče tudi druge domnevne žrtve. Dawn Dunning in Tarale Wulff sta opisali podobni zgodbi kot Annabella Sciora.

V primeru obsodbe mu grozi dosmrtni zapor, v primeru oprostitve pa ga čaka podoben sodni proces še najmanj v Kaliforniji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.