Magazin
53 ogledov

Vid iz Kmetije o svojih čustvih do Nastje

Vid Gostečnik Planet TV
Vida Gostenčnika je iz šova Kmetija: Nov začetek vrgla Adriana. Sedaj mu je malo žal, da si ni izbral lažje nasprotnice.

Po izpadu ste jokali. Je bilo razočaranje tako veliko?
Razočaranje ni bilo tako veliko. Bil sem nekje na meji, ali zmagati ali iti domov. Želja po domu je bila velika, predvsem zaradi mojih živali. Bil sem trdo odločen, da če zmagam, potem grem v finale in poberem 50 tisoč evrov, ker je bila Adriana zame najmočnejši nasprotnik. Sicer mislim, da je velika zmaga tudi to, da šov zapustiš v lepih odnosih.

Čemu potem solze?
Solze so bile predvsem zato, ker sem zelo navezan na svoje življenje. Dokler na Kmetijo ni prišel konj, nisem imel želje po domu, potem pa sem začel vedno bolj pogrešati svojega konja in ostale živali.

Vam je kaj žal, da niste izbrali Klavdije za drugo dvobojevalko?

Glede na odzive, mi je žal, ker bi lažje prišel v naslednji krog.

Kakšni so bili odzivi, o katerih govorite?
Ljudje so videli, da sem delaven in da držim besedo ter da sem eden redkih, ki je znal delati vse. Zato mi je žal, ker bi jim lahko še marsikaj pokazal.

Vi ste računali na to, da bo Adriana izbrala spretnost …
Ne, jaz sem računal, da bo Adriana izbrala moč, ker mi je to rekla, ko smo prešali vino. Izjavila je, da me bo na moči porazila in osramotila. Tudi sam sem rekel, da bi bil najbolj osramočen, če bi me premagala v moči, saj me moji prijatelji konjarji in športniki poznajo kot močnega fanta.

Na kaj ste najprej pomislili, ko ste slišali, da je izbrala znanje?
Jaz se pratike res nisem učil. Realno gledano, sem znal vsa vprašanja tako kot Adriana, samo malo bolj počasen sem bil.

Ste bili kaj šokirani, glede na to, da vam je obljubila moč?
Nisem bil šokiran, ker sem bil vajen, da Adriana menja svoja razpoloženja. Že večkrat je kakšno besedo prelomila.

Od vseh tekmovalcev ste vi imeli največ znanja, a je vseeno vaša skupina izgubila trikrat zaporedoma. Kaj je razlog za to?
Premalo složnosti v skupini.

Vam je žal, da ste pomagali nasprotnikom pri gradnji kope?

Dal sem besedo, da bom pomagal in da jim ne bom metal polen pod noge. Nisem človek, ki bi prelomil obljubo.

Če bi lahko spremenili preteklost, bi jim tudi v drugo priskočili na pomoč?

Če bi potrebovali pomoč ali kakšen nasvet, bi jim pomagal. Definitivno pa jim ne bi toliko pomagal, kot sem jim pri kopi.

Kako ocenjujete Božovo vodenje?

Dobro je vodil, saj se je z nami posvetoval. Ko je prišla mentorica, pa ni dovolj zastopal naše družine. Ni nas znal dobro prikazati in ni poudaril ključnih podrobnosti, sploh pri svinjaku. Mogoče bi nam lahko s tem „rešil rit“.

Kaj pa Tine? Njegova ekipa je precej nezadovoljna z njim …
Midva s Tinetom sva malo bolje sodelovala, ko sem bil jaz glava družine. Malo preveč se drži tega 'levega krila', ki ga nenehno omenjajo – Matica, Adriane in Matjaža. Zaradi tega jim ni ravno po godu.

Pa Klavdija, vidva sta si bila na začetku zelo blizu, potem pa vedno manj. Kaj se je zgodilo?
Klavdija se je sama oddaljila. Ne vem, zakaj. Mislim, da jo je Adriana prepričala v to, da je bolje, če se oddalji od mene. Tudi v pismu sem ji sporočil, da prihaja njen čas za odhod.

Kaj pa Ganna? Zakaj mislite, da vam je dala del svoje pratike?
Presenetila me je, ko je držala svojo besedo. Sicer pa jo vidim kot žensko, ki je popolnoma neorganizirana.

Ona je nekako najbolj osovražena, ampak Matic je v areni lepo povedal, da se njene napake poudarjajo bolj kot napake ostalih. Se vam zdi, da ste bili do nje malo preveč strogi?
Jaz sem Ganni že na začetku rekel, da je zelo pridna, ampak da nobenega dela ne naredi do konca. To jo tepe in to se je samo stopnjevalo. Nato je začela igrati podle igre, ko je razmišljala o sabotaži našega zelja.

Kaznovani ste bili zaradi nasilnega vedenja do živali. Ste jih tepli?
Jaz bom tako rekel - mučil jih nisem. Več mučenja sta naredila Adriana in Matjaž, ki sta jih pozabila nahraniti. Je pa res, da sem odrinil kravo in tele. Držim pa se načela, da je vsaka pohvala več vredna od graje.

Z Nastjo sta si bila precej blizu. Kakšna so bila vaša čustva do nje?
Kot sem povedal, ona je zelo v redu dekle in meni paše njen karakter. Zaljubljen pa nisem bil. Helena in Nastja sta zame bili najboljši osebi na Kmetiji. Helena zato, ker je zelo direktna, Nastja pa ima nek poseben način pogovora, kar mi je všeč.

Kaj pa zdaj, ko ste zunaj. Vas kaj obletavajo dekleta?
Dosti me sprašujejo, vsaj v mojem kraju. Vabijo me na kave. Veliko je prijateljskih povabil. Z veseljem se odzovem, pa če bo šlo za kritiko ali pohvalo.

Menda pa dobivate prve sponzorske ponudbe. Za kaj gre?
Ljudje me poznajo, ker veliko jaham in sem bil nordijski kombinatorec, med letoma 1997 in 1999 sem osvajal stopničke v Sloveniji.

Zakaj pa ste nehali trenirati?

To je moja največja napaka v življenju. Če bi lahko zavrtel čas nazaj in če bi lahko s takšnim razumom, kot ga imam zdaj, treniral, verjetno ne bi bil samo na stopničkah doma, ampak tudi v tujini.

Zakaj pa ste nehali?
Ah … Mladost je norost. Sem tip človeka, ki je zelo trmast, in ko se nekaj odločim, to obvelja.

Delali pa ste tudi pri Vegradu. Kako se spominjate tistih časov?
V Vegradu sem imel dobro službo, v kateri sem dobro služil. Če bi Vegrad obstajal in če bi mi ponudili isto službo, isto plačo, bi šel nazaj, čeprav tudi zdaj nimam slabe službe.

Kaj pa delate?
Zdaj sem zaposlen na regijskem centru, kjer so združene komunale. Sem strojnik na mokrih odpadkih.

Menda ste izjavili tudi, da bi radi v vsaki občini imeli ljubico. To drži?
(smeh) To je bila konjeniška šala, da imaš v vsaki vasi kje prespati. Sicer pa hočem imeti urejeno družinsko življenje, ženo in otroke.

Ganna je v šovu poudarjala, da je imela zelo težko življenje. Imate vi kakšno takšno izkušnjo?
Živel sem brez očeta, ker sta starša ločena, žal. Na to sicer ne gledam kot na težko izkušnjo. Moja mama je imela štiri otroke, živeli smo dobro, lepo smo se razumeli. Jaz bi to bolj vzel kot prednost. Z očetom sva v normalnih odnosih, ne morem pa reči, da smo tesno povezani. Iz te ločitve sem potegnil to, da nikoli ne bom zapustil svoje družine, vedno jim bom stal ob strani in se poskusil izogniti konfliktov. Pri svojih starših sicer ne vem, zakaj sta se ločila, ker sem bil premajhen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.