Magazin
18216 ogledov

VIDEO: Brrrr, priljubljena voditeljica v ledeno Sočo

Anja Susič Osebni arhiv
Suska: "To, da sem skočila v Sočo, je bil izziv, ki sva ga dobila s sodelavcem na radiu in uspešno opravila!"

Ob dnevu žena objavljamo intervju z energično radijsko voditeljico Radia Robin in spletno vplivnico Anjo Susič - Susko, ki nam je zaupala tudi recept za pozitivno energijo. Mlada mamica, ki mora zaradi službe vstajati pred peto zjutraj, si redno vzame čas zase in za svojega soproga. Utrinke z njene poroke poglejte TUKAJ

Kdor te posluša ve, da si poosebljena pozitivna energija. Si takšna tudi sicer, ko nisi v etru?
Ja, poskušam, vendar ni vedno lahko. Če vprašate mojega moža, bi verjetno rekel, da vedno pomislim na najbolj negativen scenarij,  haha ... Se pa trudim biti čim bolj pozitivna na vseh ravneh.

Kako ti uspeva? Si se s pozitivo rodila ali si jo posvojila?
Malo sem seveda prevzela od doma, potem pa tudi krog prijateljev in dela na sebi.

Gresta pozitiva in smeh res z roko v roki? 
Definitivno! Treba se je smejat! Veliko! Včasih tudi sam sebi, ne vzeti vsega preveč resno!

Si tudi ponosna mama ... Kako bi te opisala hčerkica?
Moja triletnica bi najbrž rekla: Mama dela na radiu, telovadi in pripoveduje smešne pravljice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja Susič (@anjasuska)

Smo v mesecu marcu, ki ga namenjamo ženskam. Pri svojem delu spoznaš ogromno zanimivih žensk. Katere tri ženske v slovenskem prostoru bi izpostavila?
Sara Isaković, ker me navdihujejo njene vsebine in predavanja! Tanjo Žagar si tudi želim spoznati, ker se mi zdi taka energijska bomba ... sicer jih je veliko, vendar sta mi te dve prišli zdaj na pamet. Sicer pa moja nona Hedvika, ki je prejšnji mesec praznovala 99 let, še vedno živi sama in je aktivna ženska!

V Sloveniji je žal še vedno struktura podjetij in institucij taka, da so na vodilnih položajih najpogosteje moški. Tvoja nadrejena je ženska. Kakšne so tvoje izkušnje z žensko šefinjo?
Pozitivne. Menim, da smo ženske včasih boljše v komunikaciji pri reševanju problemov in bolj hitre. Z mojo šefico Martino se odlično razumeva in jo v določenih pogledih občudujem, vsekakor mi je vzor.

V sklopu službe delaš tudi neumnosti, kot je skok v ledeno Sočo sredi zime. Katere so največje neumnosti, ki si jih naredila v zadnjih dveh letih?
To, da sem skočila v Sočo, je bil izziv, ki sva ga dobila s sodelavcem na radiu in uspešno opravila! Sem pa to zimo večkrat skočila tudi v morje. Vidim, da mrzla voda pozitivno deluje name. 

Video plavanja v Soči spodaj. 

Imaš tudi ti kdaj zvečer težave s spanjem zaradi skrbi. In kako se takrat pomiriš, kako odženeš skrbi?
Ojoj. Zelo pogosto! Takrat vzamem Bachove kapljice, hahaha. Drugače pa poskušam čez dan narediti dihalne vaje, se odklopiti od telefona, po službi imam tudi zaprta vsa obvestila na telefonu, grem ven, grem migat! Mislim, da mi to ogromno pomaga.

Imaš zjutraj težave z vstajanjem? Kdaj moraš vstati in kakšna so jutra pri vas doma?
Vstajam ob 4:45 in sem tega vajena zaradi službe. Pomembno je, da imam vedno isti ritem, torej, da grem spati tam okoli 20.30, včasih isti ritem držim tudi čez vikend. Vedno si stvari za naslednji dan pripravim zvečer. Hči in mož pa pospita in se potem pripravita za vrtec, službo.

Anja Susič | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Kako se zbudiš in kako si lahko že zjutraj na radiu polna energije? Se moraš kdaj v to prisiliti in kako?
Kakšen dan priznam, da ja. Včasih malo pofejkaš (smeh) in deluje tisti pregovor fejk it till ju mejkit :)

Kaj ti je pri delu na radiu najbolj všeč in kaj ti gre najbolj na živce?
Všeč mi je ustvarjanje zgodb, kreativa, ko ustvarjamo video vsebine, ko smo v stiku s poslušalci, ko nam uspe kakšna zabavna in komu polepšamo dan. Težko pa je, če si utrujen in nimaš prave inspiracije. Dnevno moramo dobiti ogromno idej in včasih ne steče nikamor.

Si ob natrpanem urniku še vedno vzameš čas zase? Kakšen je ta čas in koliko ga imaš na voljo?
Ja, obvezno si ga vzamem! Fajn je, ker imam po navadi eno uro zase, preden grem po otroka v vrtec, in tisto uro izkoristim, da se preoblečem v trenirko, skuham kakšen čaj, pogledam kakšen YouTube video o čiščenju (smeh) ... včasih v to luknjo vtaknem telovadbo. Si privoščim! Pa tudi z možem si privoščiva kakšen zmenek, zdaj imava pravilo vsaj 1x na mesec in takrat vskoči nona.

Kakšno je tvoje pozitivno sporočilo našim bralkam?
Mogoče ena misel, ki sva si jo zadnjič izmenjali s prijateljico: Govori o stvareh, za katere si hvaležna več kot o svojih problemih.

anja.scuka@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • vojko19 10:10 08.marec 2024.

    dejmo malo pozitive! Čestitke obema!