Magazin > VIP
30064 ogledov

200 evrov na osebo! To so postregli znani slovenski kuharji

Evergreen
1/9
Arhiv dogodka
Luksuzno večerjo sta pripravljala tudi Ana Roš in Bine Volčič.

Cena prestižne večerje ob podelitvi nagrad za najboljšo slovensko restavracijo, ki se jo je v torek udeležilo 120 gostov in na kateri je kuhalo 16 kuharskih mojstrov, je bila vrtoglavih 200 evrov po glavi, zbrana sredstva, 5000 evrov, pa so podarili fundaciji Young Chefs Funation.

"Vsak chef je izbral svoj pogrinjek, vsako jed pa je pospremila specifična glasba (DJ PaSCa), povezana z regijo oziroma prostorom, od koder chef prihaja, vključno s tipičnimi zvoki narave (šumenje morja pri Primorcih, na primer). Vsako jed je chef sam predstavil gostom, na dogodek pa ni vodila rdeča preproga, pač pa zelena trata, ki so jo samo za to priložnost položili do vhoda restavracije Evergreen na Smledniku. Vsi chefi so si delili kuhinjo, jedi niso bile pripravljene vnaprej, pač pa na licu mesta. In tako so se prav vsi izmenjevali v vlogah chefov in pomočnikov. Konkurenti so si v kuhinji, ki je bila videti kot bojišče, nesebično pomagali," je o dogodku povedala tiskovna predstavnica dogodka Maruša Penzeš. Kaj so "zakuhali" najbolj znani domači kuharji, pa si preberite spodaj ...

STOJEČI MENI: 

Uroš Štefeiln (Vila Podvin): Jelenov tatar, sladoled gorčičnih semen, divje zelenje in bučno olje, rdeča pesa, malina in črni oreh. 
David Vračko (Mak): Skaramoca in paradižnik. 
Uroš Klinec (Klinec Plešivo): Žolca.
Matej Tomažič (Majerija): Hrustljava krema divjega hmelja v skodelici iz krhkega testa, drobno naribana prekajena skuta, krompirjeva pena, pražene grobe drobtine in kristaliziran list ozkolistnega tropotca. 
Boštjan Trstenjak (Cubo): Jetrna pašteta.
Damjan Fink (Gostilna na Gradu): Šparglji v tempuri.
Marko Magajne in Luka Gmajner (Galerija okusov): Savinjska Postrv s hrenom in divjim hmeljem.
Jure Tomič (Debeluh): Debeluhov tatar. 

SEDEČI MENI: 

Igor Jagodic (Strelec): Cvetača (ožgana, pire cvetače s tartufi, vložena, surova -okisana), poširan rumenjak, majoneza s tartufi, krušne drobtine z rjavim maslom, lešniki in tartufi, riban tartuf in divja zelišča.
Bine Volčič (Monstera Bistro): Svinjski rilček, vložen cvet bezga, bučno olje in česen, možgani z jajci, drobnjak.
Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu - Dvorec Zemono): Njok z mladim vipavskim sirom na paradižnikovi kremi s hrustljavimi vrtnimi in travniškimi zelišči. 
Ana Roš (Hiša Franko): Mlada teletina, list v lastnem pil- pilu, mandljeva rižota. 
Gregor Vračko (Hiša Denk): Mangalica in koleraba.
Janez Bratovž (JB): Dušen zoren goveji hrbet z omako, ocvrto ajdovo kašo, pečena gomoljna zelena z lardom. 

SLADKI DEL:

Leon Pintarič (Gostilna Rajh): Bučna tortica z malinami in jurkin sladoled. 
Mojmir Šiftar (Evergreen): Žolca z bučnim oljem.

Komentarjev 8
Sorodne novice