Magazin > VIP
48 ogledov

Albert in Charlene poročena!

Albert, Charlene Wittstock, poroka, poljub, Monako
1/33
Reuters
Monaški knez Albert in Charlene Wittstock sta se civilno poročila. Monako je dobil novo kneginjo. Jutri sledi še cerkvena poroka.

Monaški knez Albert se je nekaj minut po 17. uri poročil s Charlene Wittstock, ki je postala monaška kneginja. Na civilnem obredu je prva izrekla "oui" (da) Charlene, saj je Albert vladar države. Nato je privolil še on. Nevesta je imela svetlo modro obleko do tal, ki jo je oblikoval Giorgio Armani. Bila je preprosto naličena, lase pa spete. Od nakita je nosila le majhne diamantne uhane.

Civilna poroka, ki jo je vodil predsednik monaškega državnega sveta Philippe Narmino, je potekala v kraljevi dvorani palače, ki so jo leta 1862 obnovili. Leta 1956 sta se tukaj poročila Albertova starša, princ Rainier III. in igralka Grace Kelly. Ceremonija, med katero so bila vrata dvorane in palače ves čas odprta, je potekala v ožjem družinskem krogu – okoli 80 članov družine, prijateljev in dostojanstvenikov. Na poroki sta bila njena starša Mike in Lynette Wittstock, med svati pa tudi Albertovi sestri, starejša Caroline in mlajša Stéphanie. Slednja ni mogla zadrževati solz.

Mladoporočenca sta deset minut pred 18. uro pomahala z balkona palače in si izmenjala nekaj poljubov. Monačani so poročno slavje lahko spremljali preko zaslonov na dvorišču palače, oblečeni pa so morali biti, kot veleva protokol – ženske morajo nositi večerno obleko, ki mora prikrivati ramena, moški pa morajo nositi belo srajco, kravato in suknjič.

Med prvimi gosti danski in norveški princ

Med prvimi opaženimi gosti sta bila danski princ Frederik in njegova žena Mary ter norveški princ Haakon z ženo Mette-Marit. Kot je znano, je španski dvor odpovedal svoj prihod v Monako. Prav tako tudi britanskega princa Williama in njegove Catherine ne bo blizu, saj sta na obisku v Kanadi.

Koncert za vse!

Albert, Charlene Wittstock | Avtor: Reuters Reuters
Po civilnem obredu sta mladoporočenca ljudstvo pozdravila z balkona. Ob 18. uri je sledil prvi sprejem, in sicer v hotelu Fairmont, ob 20. uri pa so se svatje zbrali v pristanišču. Dve uri pozneje pa je 18 tisoč ljudi razveselil koncert Jeana-Michela Jarra in 20-minutni ognjemet. Slednjega je pripravil slavni Jacques Couturier. Na nebu so se zasvetile rdeče vrtnice, v ozadju pa je igrala pesem Edith Piaf "Hymne à l'amour“, ki jo je zapel Johnny Hallyday.

Veseljačenje se je sicer začelo že v četrtek, ko si je skupaj s kraljevo družino 15 tisoč Monačanov brezplačno ogledalo koncert skupine The Eagles.

Jutri še cerkvena poroka

Cerkvena poroka se bo jutri pričela ob 17. uri na glavnem dvorišču palače. Udeležilo se je bo 3.500 povabljenih, poročno slovesnost pa bodo tudi tokrat predvajali preko zaslonov pred palačo. Ob 18.30 bosta mladoporočenca šla v cerkev Sainte Dévote, množica pa jima bo lahko čestitala. Ob 21. uri bo uradna večerja, sledil pa bo ognjemet ter ples v Operi.

Dogajanje bomo jutri podrobno spremljali tudi na našem portalu. Čaka vas veliko zanimivosti iz zakulisja, pa tudi veliko informacij o poročnem paru, njuni ljubezni in njunih družinah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.