Magazin > VIP
6300 ogledov

Andrej Šifrer: Rekli so, da je zanič, 10 let kasneje pa s tem tako uspešen

Andrej Šifrer facebook
Andrej odslej tudi kot avtor kriminalnega romana.

Andrej Šifrer je kriminalko Volkovi napisal že pred desetimi leti, jo dal prebrati nekaj ljudem, ki pa jim ni bila všeč, zato jo je zaprl nazaj v predal, kot je razkril za Val 202. Ko jo je deset let kasneje dal prebrati drugemu občinstvu, je bilo to navdušeno, med drugim tudi Tomažu Domicelju. Tako je nedavno izdal pop rock glasbeno kriminalko Volkovi, ki jo je te dni predstavil tudi na ljubljanskem knjižnem sejmu. 

"Prva pop rock glasbena kriminalka vas pelje v svet zakulisja z vsemi bleščicami, ki jih ponuja slava, in temnimi platmi, ki so navadnim smrtnikom neznane. Zgodba vas pospremi v podzemlja dogodkov, za katere glasbena srenja noče, da jih poznate. Tako kot marsikoga pred njimi tudi Volkove načne notranja korozija – ljubosumje, slava, alkohol … in prezgodnja smrt. Ko za vedno utihne že drugi Volk, se pojavi vprašanje: gre le za nesrečno naključje ali jih morda nekdo namenoma iztreblja," je opis Šifrerjevega prvenca. 

Glavni protagonist kriminalke je Aleks Špiler, član nekdaj popularnega izmišljenega banda Volkovi, ki se petnajst let po razpadu in ob smrti kolega ponovno sreča. "Aleks Špiler ni Andrej Šifrer, čeprav imava enaki začetnici in pričujoča knjiga ni moj življenjepis. Zgodba o Volkovih bi se lahko tudi v resnici zgodila, kajti življenje je včasih bolj kruto od domišljije. Poj o nečem, kar je vredno poslušati, piši o tem, kar je vredno brati, in delaj to, o čemer bo vredno peti in pisati," pa je knjigi na pot povedal Andrej. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice