Magazin > VIP
7263 ogledov

Besede Tine Maze vam bodo segle naravnost do srca!

Tina Maze Profimedia
Kako lepo ...

Tina Maze, najboljša slovenska alpska smučarka, že nekaj časa uživa v športnem pokoju. Aktivna je ostala tudi po tem, ko je končala s profesionalno kariero. Z družino namreč veliko potuje, tudi z avtodomom. Zato sodelovanje z vladnim projektom I Feel Slovenia ni naključje. 

"V svoji karieri sem prepotoval ves svet, a vrnitev domov v Slovenijo je bila vedno najboljši del. Slovenija je bila, je in vedno bo v mojem srcu. Zato sem ponosna, da sem ambasador nacionalne znamke I Feel Slovenia in da tesno sodelujem z Uradom Vlade RS za komuniciranje. Blagovna znamka I Feel Slovenia izraža vse, kar je naša dežela – zelena, uspešna, ustvarjalna, raznolika dežela s čudovitimi ljudmi. Vrhunski športni dosežki, izjemni naravni viri, visoko razvita infrastruktura, državna podpora in športna vzgoja v osnovnih in srednjih šolah so le nekateri izmed razlogov, ki prispevajo k naši vseživljenjski povezanosti s športom. Slovenija je polna šolskih igrišč, planinske koče so polne pohodnikov in plezalcev, športne dvorane obiskujejo profesionalci in amaterji, ki jih zanimajo različne oblike vadbe, tu so telovadnice in drugi rekreacijski centri. Slovenija je naravno športno prizorišče, njen geografski položaj pa omogoča skoraj vse športne aktivnosti. Odraščala sem v majhni vasici Črna na Koroškem nedaleč od tu in kot športnik sem imel privilegij to izkoristiti. Smo samo dvomilijonski narod in zdi se nemogoče, da tako majhna država kaže tako močne predstave na toliko različnih področjih športa na največjih športnih dogodkih. Rada bi povedala, da to ni presenečenje, saj je aktivnost videna kot kakovosten uravnotežen življenjski slog," je Tina med drugim povedala v svojem govoru na otvoritvi OFEM Maribor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Maze (@tinamaze83)


 
Pred kratkim je Mazejeva sicer razkrila, kako ji je bilo ob koncu kariere: "Prvi koraki po koncu kariere so zagotovo težki, saj moraš praktično začeti od začetka. Moraš se sam organizirati, pospravljati za sabo, hotelske sobe ti pač pospravijo drugi, sam moraš skuhati, skratka vseh stvari, ki jih običajni ljudje počnejo že vse življenje, se moraš naučiti. Meni je bilo najtežje, da sem se pri 36 letih morala naučiti kuhati. Prehod je bil dokaj zahteven, postavljena sem bila pred nove izzive in sem jih sprejela."

Komentarjev 6
  • Anja1956 13:40 01.avgust 2023.

    Ta more biti hudo glupa baba !

  • Ender3 13:06 01.avgust 2023.

    Kdo še kdaj pomisli na to Tino..Očitno samopromocijo potrebuje..

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 11:26 01.avgust 2023.

    Tole kuro neumno pa res ni težko spraviti v slabo voljo. Če bi naprimer z avtodomom zapeljala na pločnik ni bi pri tem presekala gumo, bi bili vsi drugi krivi, še posebej pa serviser.

Sorodne novice