Šport > Zimski športi
17004 ogledov

Mazejeva se vrača ob bele strmine

tina maze solden tiskovna konferenca EPA
Nova vloga za najuspešnejšo slovensko alpsko smučarko.

Tina Maze je svojo bogato športno pot zaključila pred domačimi gledalci na Zlati lisici 2017, kasneje pa se je ob belih strminah pojavila le še z mikrofonom v roki ob večjih tekmovanjih, ko je s svojim strokovnim znanjem priskočila na pomoč ob prenosih Eurosporta. Zdaj bo to sodelovanje še nadgradila.

"Presrečna sem, da sem se pridružila ekipi Warner Bros Discovery/Eurosport za to sezono alpskega smučanja. Komaj čakam, da se vse skupaj začne," je novico na twitterju objavila dobitnica velikega kristalnega globusa v sezoni 2012/13.

Pred jutrišnjim začetkom nove sezone, ki se bo tradicionalno pričela z ženskim veleslalomom na smučišču v Söldnu, je zmagovalka 26 tekem za svetovni pokal za Eurosport podala tudi svoje mnenje o prihajajočih bojih. "Zame je Mikaela Shiffrin najkompletnejša smučarka. To je že zadnjih nekaj let. Boj za veliki kristalni globus bo potekal le med njo in Petro Vlhovo. To je najboljša stvar za šport, saj je ta bolj zanimiv, ko se takšni športniki borijo za skupno zmago," je dejala Mazejeva, ki je v Söldnu slavila v letih 2002, to je bila njena prva zmaga v svetovnem pokalu, 2005 in 2012. 

"Zaradi njene tehnike občudujem Mikaelo, vse ima pod nadzorom, ne tvega preveč, na smučeh je osredotočena in stabilna. Prepričana sem, da lahko osvoji veliki kristalni globus. A za to se je potrebno boriti skozi celotno sezono. Petra ji bo otežila delo," še napoveduje Korošica. 

Kaj pa moški del tekmovanja? Najboljši v minuli zimi je bil Švicar Marco Odermatt. "Najtežje je ostati na vrhu. Vsaj zame je bilo tako, saj mi ni uspelo še enkrat poseči po skupni zmagi. To je velik izziv. Ni lahko, ves čas moraš biti dobro pripravljen, ne smeš si privoščiti napak. Mislim, da je Odermatt sposoben ponoviti uspeh. Upam, da bo v tej sezoni dobro nastopal tudi Alexis Pinturault, zanima pa me tudi, kaj je med sezonoma opravil Henrik Kristoffersen," je o favoritih sezone dejala dobitnica štirih olimpijskih (dveh zlatih in dveh srebrnih) kolajn. 

Komentarjev 6
Sorodne novice