Magazin > VIP
19500 ogledov

Bo znana Slovenka "zaradi svoje goflje spet osovražena"?

eva breznikar Matjash Fartek
Ta naša znana umetnica, oblikovalka in glasbenica se bori proti krivici in pogumno pravi, da se posledic ne boji. Kapo dol!

Eva Breznikar z umetniškim imenom EvilEve je oblikovalka unikatnih usnjenih izdelkov, ki jih nosijo tudi svetovne rockerske zvezde kot so Guns N' Roses, za katere je izdelala pasove za kitare, in to že dvakrat. Eva je tudi ena redkih ustvarjalcev, ki na glas opozarja na to, kako nekateri brezsramno kradejo ideje oblikovalcev in rokodelcev.

Pred kratkim je na Facebooku objavila dolg zapis o tem, kakšno krivica se je zgodila njeni stanovski kolegici. 

"Pred časom so znanki skopirali celoten asortiman stvari, ki jih izdeluje. Ne gre za izposojo idej, ki je pri nas že tako ali tako praksa, ki se zaradi težke dokazljivosti nekaznovano razrašča v vse pore nase družbe, ampak direktno kopiranje oblike, velikosti, barve, barvnih kombinacij in to vse v piko. Poleg tega so ji skopirali celo dekor- vse njene “pladenjčke”, na katerih ta njen dekor stoji. Gospodična kopiralka je bila celo tako predrzna, da se je prijavila na novoletni sejem v istem mestu kot avtorica izvirnika. Z veseljem so jo sprejeli, saj je organizatorjem v interesu, da so stojnice zasedene, kdo jih zaseda, pa jih prav malo briga. In tako je v majhnem mestecu ena na enem novoletnem sejemčku, druga pa na drugem. Katera je za izdelke postavila nižjo ceno, lahko ugibate. Odgovor kopiralke na opombo / opozorilo na nastalo situacijo je: 'Ne, ne kopiram.' E mati mila moja, jebe lud zbunjenog. Če se primerja obe sliki izdelkov, je verjetnost, da bi se taksna kopija zgodila po naključju (in se to v istem kraju), manjša, kot da bi cela vas zadela na lotu in to sinhrono isti dan. 

Dobro se zavedam, da sem ena redkih, ki o teh zadevah govori naglas, in posledično seveda nemalokrat pokasiram vse živo. Med nekaterimi sem zaradi svoje goflje osovražena, drugi se me bojijo, tretji mi hitijo svetovat, da naj se s tem ne ukvarjam in da naj svojo energijo raje usmerim v delo. Hvala za ta nasvet, ampak kot prvo naj povem, da imam cisto dovolj energije tako za delo kot se za kaj drugega. In kot drugo, kam pa pridemo, če bomo vsi ves čas tiho kot riti, s plašnicami čez oči?! In tiho so tako kopirani ustvarjalci kot tudi organizatorji raznih sejmov. Zato smo tu, kjer smo," je med drugim zapisala Eva.

Celoten zapis si lahko preberete TUKAJ

eva breznikar | Avtor: Matjash Fartek Matjash Fartek

Komentarjev 3
  • Avatar cikove
    cikove 15:52 16.december 2019.

    Želite najti dekle za eno noč? Dobrodošli - www.GetMeets.com

  • Avatar praufo
    praufo 14:35 16.december 2019.

    pleh pi*čka, res si lepa rabiš enega biznismena, ta ko zaradi keša, potem pa potrebi še enga fuka*ča ... to je čista klasika ... deja wou, dežavu, stokrat viden film, ... se pa vedno najdejo taki s kešom, babe, pa ...prikaži več izberejo kar jim paše ... marš materialistična babja nadutost

  • sam50 09:05 16.december 2019.

    Spet ena znana goflja.....