Magazin > VIP
170 ogledov

Danes bi vstopil v Kristusova leta

Toše Proeski Žurnal24 main
Toše Proeski bi danes praznoval 33. rojstni dan.

Danes bi priljubljeni makedonski pevec Toše Proeski praznoval 33 let, če ne bi njegovo prekratko življenje ugasnilo v avtomobilski nesreči 16. oktobra 2007. Čeprav se je tragično poslovil že pred sedmimi leti, Toše živi skozi svojo bogato glasbeno dediščino, ki ji njegovi oboževalci še vedno z veseljem prisluhnejo. Danes pa bo v Skopju potekala promocija knjige Ovo nije kraj (To ni konec), avtorice Sonje Aleksoske Nedelkovski, ki opisuje številne podrobnosti iz glasbenikovega življenja.

Prosekega se dobro spominja tudi njegova prijateljica in naša operna diva Alenka Gotar, ki mu bo danes prižgala svečko: "Kar mehke noge imam. Eno leto sem rabila, preden sem si zavrtela njegov album. Takrat, ko se je zgodila nesreča, sva bila namreč dogovorjena, da se ustavi tudi pri meni v Ljubljani. Ta izguba me še vedno strašno boli, spominjam pa se ga kot preprostega fanta, ki se je rad držal v ozadju. Nikoli ne bom pozabila, kako sva šla v Zenici iz vip zabave na burek in se družila z normalnimi ljudmi. Vedno je bil rad obkrožen z normalnimi ljudmi, rada se ga spominjam po njegovi mehkobi, z njim pa smo izgubili tudi vrhunskega akademskega glasbenika, ki je delal s srcem, strmel k popolnosti in postavljal glasbene smernice. Bil pa je tudi pravi prijatelj in ne tisti zlagani, kakršnih je na estradi polno."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.