Magazin > VIP
56230 ogledov

Edita Avdić: "Na Radiu1 sem spoznala brata“

edita avdić
Že poznate Edito Avdić?

Edita Avdić je nova Miss Europe Continental Slovenije 2019 in bo novembra našo državo zastopala  na finalnem izboru v Italiji. 22-letnica iz Postojne ima z lepotnimi tekmovanji veliko izkušenj, saj je lani Slovenijo zastopala tudi na svetovnem tekmovanju za Miss Tourism Ambassador na Tajskem in Vietnamu ter se uvrstila med top 20, kar je lep rezultat, saj je sodelovalo 80 držav.

Editin priimek je zahvaljujoč voditelju Denisu Avdiću v Sloveniji zelo znan in marsikdo je že mislil, da sta si v sorodu. Prišlo je celo do zamenjave, saj ima Denis sestro Editinih let. "Z Denisom Avdićem je nastala cela šala, ko so mediji pred nekaj leti objavili mojo fotografijo in napisali, da so opazili tudi Denisovo sestro. Nato so me poklicali iz Radia 1, kjer sem seveda spoznala brata, in se pošalili na ta račun. Vprašanj, ali sva si v sorodu, sem že vajena in me ne motijo,“ je za naš medij povedala Edita, ki nam je v intervjuju med drugim razkrila še, kaj je počela v Londonu in kakšne izkušnje ima z drugimi misicami.

Kdaj in kako ste začeli z lepotnimi tekmovanji?
Vse skupaj se je začelo, ko sem bila stara 16 let in sem imela prvo modno revijo. Nato sem začela dobivati različna vabila za fotografiranja. Moje prvo lepotno tekmovanje je bilo za Miss Earth Slovenije, kjer sem bila finalistka. Tekmovala sem tudi za Miss Turizma Slovenije, tam sem osvojila mesto 2. spremljevalke. Nato sem se pojavila v reviji Cosmopolitan kot top 6 izbranih deklet za naslovnico. Pot se je nadaljevala v Dubaju (World Beauty Championship), kjer me je frizer Patrik Trol izbral za model. Od 70 držav sva osvojila 8. mesto. Velik korak naprej se je zgodil lani, ko sem bila izbrana za predstavnico Slovenije za Miss World Tourism Ambassador in se odpravila na Tajsko in Vietnam, kjer sem se uvrstila med prvih 20. Sodelovalo je 80 držav. Moje izkušnje pa so me sedaj pripeljale do tega, da sem postala predstavnica Slovenije za Miss Europe Continetal, ki bo potekalo novembra v Italiji.

edita avdić | Avtor:


Na kateri uspeh ste najbolj ponosni?
Najbolj ponosna sem na naziv Miss Europe Continental, saj je bil moj dolgoletni trud končno opažen. Seveda sem ponosna na vse uspehe. Ambiciozno in pozitivno že sledim novim ciljem. Menim, da je treba vsako priložnost izkoristiti.

Kaj in koliko časa ste delali v Londonu?
Po vrnitvi iz Vietnama in Tajske sem dobila priložnost, da se preselim v London.  Delala sem za hotel Hilton, in sicer sem bila odgovorna za delo hostes. Želela sem si novih izkušenj in spoznati življenje v tej prestolnici. Vesela sem, da sem lahko delala z ljudmi iz različnih kultur in utrdila znanje angleškega jezika. Spoznala sem prijatelje, s katerimi sem še danes v stikih, tako kot tudi s podjetjem. Poleg tega sem sodelovala tudi na različnih dogodkih, modnih revijah in fotografiranjih.

Lepotnih tekmovanj je ogromno. Na katera se prijavljate vi in zakaj? Menite, da jih je že preveč in da izgubljajo pomembnost?
Res jih je ogromno. Sama se prijavljam na tista, na katerih se lahko še kaj naučim. Rada potujem, spoznavam nove ljudi in prav na lepotnih tekmovanjih sem spoznala največ prijateljev. Seveda pa ni vse v lepoti. Dekle mora biti tudi ambiciozno ter imeti zadane cilje. Sama jih imam in sem na poti, da jih uresničim. Na področju mode in lepote bi rada ustavrila nekaj svojega. Idejo sem dobila v Londonu, a naj za zdaj še ostane skrivnost.

Kakšno je vzdušje med dekleti na teh tekmovanjih?
Z dekleti sem se vedno razumela, vzdušje pa je bilo seveda vsakič različno. Vsaka si želi zmage, vendar je še bolj kot zmaga pomembno to, da se izboljšaš.
     
Kako se pripravljate na finale Miss Europe Continental?
Nima posebnih priprav. Redno hodim v fitnes. Ker imam veliko izkušenj, sem samozavestna in verjamem vase. Vedno dam vse od sebe in se ne pretvarjam.

Komentarjev 4
  • matermila 09:29 04.november 2019.

    A se tud oni bori za bolj frišni luft?

  • antitrust 15:47 13.oktober 2019.

    Dobre joške.

  • colio 13:53 13.oktober 2019.

    Kdaj bo 26 črka v slovenski abecedi mehki ć ? ;)