Magazin > VIP
65991 ogledov

Ganljiv video: Naša voditeljica o žalovanju za slavnim partnerjem

Robert Bogataj, Meta Ornik mediaspeed
"Zdaj, ko ste zboleli, so z vami vsi, dlje kot bo bolezen trajala, ožji bo krog ljudi, ki bodo ob vas," jima je ob diagnozi rekel zdravnik in to so besede, ki so jima pomagale …

Meta Ornik in Robert Bogataj sta bila kar tri desetletja partnerja tako zasebno kot poslovno, njuni uspešni TV oddaji sta bili Klub klobuk in O živalih in ljudeh. Robert je po težki bolezni umrl leta 2017 in za njim je, predvsem za Meto, ostala velika praznina.

Priljubljena voditeljica je šele danes lahko spregovorila o svojo izkušnji z žalovanjem, s katero želi pomagati tistim, ki ne vedo, kako bi se odzvali, ko nekdo izgubi ljubljeno osebo. V videu za TEDxLjubljana je spregovorila ravno na to temo. Povedala je, da je sprva le preživela, šele s časoma je kakšen dan tudi živela in našla smisel v čem novem ali smisel v stvareh, ki sta jih prej počela skupaj. Čas ran ni zacelil, je pa omehčal ostre robove in pravi, da ji je to uspelo le s pomočjo njune nekdanje ustvarjalne dvojine. Razkrila je tudi, da ji je bilo težko uporabiti besedo umrl, zato je o njem sprva govorila, da se je poslovil, kar ni zvenelo tako dokončno. 

Njeno globoko osebno izkušnjo si poglejte v videu.  

Komentarjev 1
  • tadejca1 11:32 13.januar 2021.

    Kako lahko sploh nekdo preboli takšno izkušnjo?

Sorodne novice