Magazin > VIP
5956 ogledov

Ganljivo: Partner umorjene novinarke se je od nje še enkrat poslovil

Kim Wall EPA
Pred enim letom je umrla novinarka Kim Wall. Dva meseca pozneje so v vreči našli njeno glavo.

Umor danske novinarke Kim Wall je pretresel ves svet. Izginila je med službeno potjo, potem ko se je vkrcala na podmornico izumitelja Petra Madsena. Njene posmrtne ostanke so našli dva meseca kasneje. 

Njen partner Ole Stobbe je bil tisti, ki je prijavil njeno izginotje. Zaskrbelo ga je, ker se na njegove klice ni odzvala. Okoli 20. ure je od nje dobil sporočilo: »Mimogrede, še vedno sem živa. Sedaj se bomo spustili. Ljubim te.«

Par je imel velike načrte. Po tem intervjuju sta se namerava preseliti v Peking. Ole je eno leto po smrti svoje velike ljubezni v časniku Weekendavisen objavil članek, v katerem se je od Kim še enkrat poslovil. 

Podmornica Peter Madsen Mučil žrtev Svet Izumitelj spoznan za krivega umora novinarke

Ole se je spomnil na skupen čas, še zlasti pa mu je v spominu ostal zadnji dan v njeni družbi. »Bil je čisto običajen dan v tvoji družbi – pustolovski, zabaven, pomemben in pol ljubezni.« Opisal je tudi dan, ko je spoznal njene starše. »To bo zdržalo do konca mojega življenja,« je po snidenju rekel Kimini mami.

Ole jo je pospremil na intervju, ki se ga je zelo veselila. Preden se je vkrcala na podmornico, mu je veselo pomahala. V tistem trenutku je Ole pomislil: »Prečudovita si, da bi bila resnična. Ne morem verjeti, kako blagoslovljen sem in kako svetla je najina prihodnost. Veselim se tvoje vrnitve.«

Kim se tokrat ni vrnila …  47-letni Madsen je zanikal krivdo za njeno smrt, a se je med zaslišanji večkrat zapletel v protislovja.  Na sodišču je bil spoznan za krivega in obsodili so ga na dosmrtno ječo. Dokazano je bilo, da je 30-letnico spolno zlorabil, mučil, nato pa umoril. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice