Svet
3345 ogledov

Izumitelj svojo žrtev pred umorom mučil

Kim Wall EPA
Sprva je zanikal vpletenost, a je, kot kaže, dejanje dobro načrtoval.

Dansko tožilstvo je vložilo obtožnico zoper izumitelja Petra Madsena, na čigar podmornici je umrla švedska novinarka Kim Wall. V obtožnici je navedeno, da je Madsen zvezal in mučil novinarko, preden jo je umoril. Točen vzrok njene smrti sicer še ni znan. Domnevajo, da jo je storilec zadavil ali ji prerezal vrat. 

Madsen je imel na podmornici žago, izvijače in cevi, s katerimi je mučil novinarko. Obdukcija delov telesa - žrtev je namreč storilec razkosal in odvrgel v morje - je pokazal, da je ženska utrpela 14 vbodnih ran na območju genitalij. 

Podmornica Peter Madsen Svet Našli so glavo umorjene švedske novinarke

Podmornica Peter Madsen | Avtor: Epa Epa

Wallova, ki je pisala za časnike The New York Times in The Guardian, je prišla na Madsenovo podmornico, ker je pripravljala prispevek o njem. Ko se z vožnje ni vrnila, je njen partner prijavil izginotje. Nekaj ur po začetku iskalne akcije je podmornica potonila. Policija ježe takrat menila, da je Madsen plovilo namerno potonil. Madsen je policiji najprej povedal, da je novinarko še isti dan odložil v pristanišču, a je kasneje zgodbo večkrat spremenil. 

Izumitelj ostaja v priporu. Tožilstvo naj bi zahtevalo dosmrtno kazen, kar na Danskem običajno pomeni 15 let zapora brez možnosti predčasnega izpusta. Sojenje se bo začelo 8. marca.

Podmornica Peter Madsen Podmornica Svet Podmornica potonila, novinarka izginila

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • stary1 01:16 24.januar 2018.

    sojenje se bo pričelo 8 marca,, to je na AFŽ dan