Svet
2811 ogledov

Našli so glavo umorjene švedske novinarke

Podmornica Peter Madsen
1/2
Epa
Danska policija je potrdila, da je našla glavo novinarke, ki je izginila na službeni poti s podmornico.

Danska policija je potrdila, da so našli glavo švedske novinarke Kim Wall, ki je izginila pred dvema mesecema, potem ko se je vkrcala na dansko podmornico, poroča BBC. 

Podmornica Peter Madsen Podmornica Svet Podmornica potonila, novinarka izginila

Njeno glavo so našli v vreči, v kateri sta bili tudi nogi, je dejal policijski inšpektor Jens Moller. V drugi vreči so bile njene obleke. Daily Mail poroča, da je bil v vrečah tudi nož in težki kovinski predmeti, da sta potonili. Vreči so našli potapljati, forenziki pa so včeraj potrdili, da gre za nesrečno novinarko. 

Kim Wall | Avtor: EPA EPA
Trup so blizu Kopenhagna našli enajst dni potem, ko se je 10. avgusta vkrcala na podmornico Petra Madsena. Ta zanika, da naj bi jo umoril, čeprav so sledi njene DNK našli na njegovih nohtih, obrazu in vratu. Najprej je trdil, da jo je odložil v Kopenhagnu, potem pa je spremenil zgodbo. Zdaj se brani, da je prišlo do nesreče in da jo je pokopal na morju. Novinarka naj se z glavo zaletela v loputo, a očitno je tudi ta zgodba izmišljena, saj na njeni glavi niso našli tovrstnih poškodb. 

podmornica Peter Madsen Svet Truplo brez glave, rok in nog je nesrečna novinarka

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.